Αυγενάκης: Αισιόδοξη εξέλιξη για τον πρωτογενή τομέα η ρύθμιση για τους μετανάστες

Γράφτηκε από
Αυγενάκης: Αισιόδοξη εξέλιξη για τον πρωτογενή τομέα η ρύθμιση για τους μετανάστες                               950x629

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την υπερψήφιση από τη Βουλή της ρύθμισης για τους μετανάστες, έκανε στα social media, την εξής ανάρτηση:

Η Βουλή, με συντριπτική πλειοψηφία 262 βουλευτών, ενέκρινε την τροπολογία για την άδεια διαμονής και εργασίας μεταναστών, που έχουν συμπληρώσει τριετή παραμονή στη χώρα μας. 

Η νέα ρύθμιση καταργεί τη μαύρη εργασία, καθώς υποχρεώνει τους εργοδότες να βάζουν ένσημα και να συμβάλλουν στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ δίνει στην αγορά – και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα- νόμιμα εργατικά χέρια, που τόσο έχει ανάγκη. Θυμίζω ότι για αγροτικές εργασίες απαιτούνται 180.000 εργατικά χέρια. Και μπορεί η συγκεκριμένη ρύθμιση να μη επιλύει οριστικά το πρόβλημα, αλλά αποτελεί μια αισιόδοξη εξέλιξη.

Φυσικά, η ρύθμιση, δεν αποτελεί αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής και δεν οδηγεί σε ελληνοποιήσεις, καθώς περιορίζεται μόνο στην παροχή άδειας εργασίας σε όσους ήδη βρίσκονται στη χώρα μας.

Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να «κρύβουμε κάτω από το χαλί» ένα πρόβλημα το οποίο υφίσταται. Αλλά, επίσης, είναι σαφές, ότι η ξεκάθαρη πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει λύση σε ένα χρόνιο, μείζον, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, την οποία επικύρωσε η Βουλή με μια ευρεία πλειοψηφία, πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη · Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *