Εξαρθρώθηκε συμμορία που καλλιεργούσε ναρκωτικά στη Βοιωτία

Γράφτηκε από
Εξαρθρώθηκε συμμορία που καλλιεργούσε ναρκωτικά στη Βοιωτία

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξάρθωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου (υδροπονική μέθοδος) σε περιοχή της Βοιωτίας, με σκοπό τη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας σε διακινητές ή ουσιοεξαρτημένα άτομα στην Αττική.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, σε Αττική και Βοιωτία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των 4 μελών της οργάνωσης, που κατηγορούνται για-κατά περίπτωση-εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και για βία κατά υπαλλήλων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), από τη συνδυαστική ανάλυση των οποίων προέκυψε η δομή της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους.

Συγκεκριμένα:

  • 41χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση, το συντονισμό και την καλή λειτουργία της παράνομης καλλιέργειας, ώστε να εξασφαλίζεται η παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης φρόντιζε για την πλήρη καθοδήγηση των μελών της οργάνωσης και την περαιτέρω ασφαλή διακίνηση των ποσοτήτων καθώς και τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στον 60χρονο συνεργό του,
  • 48χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση άλλων διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για την επανατυποποίηση και διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (SKUNK), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής,
  • 60χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον εφοδιασμό του παράνομου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με όλα τα απαραίτητα σύνεργα, την καλλιέργεια και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης, την παραγωγή και επανατυποποίηση και φύλαξη ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (SKUNK) και
  • 27χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση και μίσθωση κατάλληλων χώρων σε μη ευχερώς προσβάσιμες τοποθεσίες για την ασφαλή εγκατάσταση και λειτουργία παράνομων εργαστηρίων καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) βάρους 1 κιλού και 306,5 γραμμαρίων,
  • 691 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • περίστροφο, 23 φυσίγγια και 2 μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • 3 οχήματα,
  • 20.410 ευρώ,
  • 7 κινητά,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (ηλεκτρονικοί μετρητές pH, ηλεκτρονικές συσκευές κένωσης αέρος και επανατυποποίησης, υφασμάτινες και πλαστικές γλάστρες, ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας, φιαλίδια και μπιτόνια υγρού λιπάσματος, μεταλλικοί ηλεκτρονικοί λαμπτήρες, δίχτυα αποξήρανσης κάνναβης, αεραγωγός, ψεκαστήρας, φιάλες υγρού ρύθμισης pH, επιτοίχιοι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, κ.α.).

Σημειώνεται ότι, κατά την επιχείρηση ο 48χρονος, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη, αρχικά τράπηκε σε φυγή ενώ στη συνέχεια προέβαλε σθεναρή αντίσταση απωθώντας τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον δέσμευσαν με χρήση της απολύτως αναγκαίας βίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της οργάνωσης, υπολογίζεται σε περισσότερα από 1.000.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που καλλιεργούσε ναρκωτικά στη Βοιωτία
Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *