Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από
Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, 2 ημεδαποί άνδρες, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες, μαζί με συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα το αρχηγικό μέλος είχε τον ρόλο της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης και καθοδήγησης των υπολοίπων μελών, ενώ οι 2 συλληφθέντες είχαν τον ρόλο της αποθήκευσης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Για την αποθήκευση και απόκρυψη των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν εγκαταλελειμμένο κτίριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε ερεύνα που έγινε, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευση ναρκωτικών «Roxy» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 228,85 γραμμαρίων,
  • 8 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 9 κιλών και 244 γραμμαρίων και
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι απέκρυπταν ποσότητες ναρκωτικών σε υπαίθρια σημεία ανάμεσα σε βλάστηση, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 44 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 111,15 γραμμαρίων και
  • 1 συσκευασία με κάνναβη βάρους 293 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του αρχηγικού μέλους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μία γεμιστήρας και 11 φυσίγγια των 9 χιλιοστών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 33.975 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης κατασχέθηκαν και 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *