Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών μας

Γράφτηκε από

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/2) η μηχανοκίνητη πορεία στο Κέντρο της Λαμίας από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας, στα πλαίσια διαμαρτυρίας για το κόστος παραγωγής. Κατά τη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Ελευθερίας συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, ο οποίος αφού άκουσε τα αιτήματά τους δήλωσε:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα τους αγρότες, όπως έχουμε καθήκον, τους ακούσαμε προσεκτικά στα δίκαια αιτήματά τους. Δυστυχώς βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα αυτών των παγκόσμιων ανατιμήσεων στα εφόδια, στην ενέργεια στο πετρέλαιο και σε οτιδήποτε χρειάζεται για να καλλιεργήσουν. Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός, δεν έχει ξανασυμβεί αυτή η συγκυρία όλων αυτών των ανατιμήσεων μαζί.

Από τη μεριά μας αναπτύξαμε όλους τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε και που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε. Είμαστε ένα βήμα μπροστά, διότι όλα τα αιτήματά τους, που χαρακτηρίζουμε δίκαια, εμείς ήδη τα έχουμε συζητήσει στην ΕΝ.ΠΕ. με σκοπό να φτάσουν στον Υπουργό και στον Πρωθυπουργό και έχουμε κάνει κινήσεις και σαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τον αγρότη σ’ αυτό το καίριο πρόβλημα και διαχρονικό, το κόστος παραγωγής».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η πρώτη που προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση των ΤΟΕΒ ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής οριζόντια.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *