Εντοπισμός ατόμων στη Λέσβο για αλίευση ακατάλληλων προς κατανάλωση οστράκων

Γράφτηκε από
Εντοπισμός ατόμων στη Λέσβο για αλίευση ακατάλληλων προς κατανάλωση οστράκων

Σε έλεγχο που διενήργησαν στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 36 ετών, για παράβαση του άρθρου 27 παρ. 3 του Ν. 4235/2014 (Παραγωγή και μεταφορά με σκοπό τη διάθεση ακατάλληλων για κατανάλωση οστράκων), ενώ ο 36χρονος και για παράβαση των άρθρων 88 παρ. 4 και 94 παρ. 1 του ΚΟΚ, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 470 κιλά ελλιπομεγέθη όστρακα του είδους χάβαρα (modiolus barbatus), μικρότερα των 5 εκατοστών (από 2,5 έως 3 εκ.), κατά παράβαση του αρ. 2 παρ. 2 του ΠΔ 86/1998 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Τα παραπάνω όστρακα εκφορτώθηκαν σε μη καθορισμένο λιμένα κατά παράβαση του αρ. 22 ΚΑΝ (ΕΚ) 1967/2006, καθώς διαπιστώθηκε ότι αλιεύθηκαν από σκάφος οστρακαλιείας που χρησιμοποιεί αργαλειό(DRB). Επιπρόσθετα κατά τον έλεγχο δεν ανευρέθηκαν παραστατικά εμπορίας.

Η οικεία Λιμενική Αρχή βεβαίωσε τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να καταστραφούν.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα · Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *