Εγκαινιάστηκε η έκθεση Lamia Expo Central Greece Trade Event

Γράφτηκε από
Εγκαινιάστηκε η έκθεση Lamia Expo Central Greece Trade Event Lamia Expo Central Greece Trade Event 950x526

«Προάγγελος» της επαναλειτουργίας του κορυφαίου θεσμού της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού πυλώνα της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, αποτέλεσαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Lamia Expo Central Greece Trade Event» που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομου που τέλεσε τον αγιασμό της ενώ ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης κορδέλας των εγκαινίων.

Η πολυκλαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου αποτελεί ουσιαστικά την επιστροφή και τη «νέα» αφετηρία του κορυφαίου οικονομικού και εμπορικού θεσμού της ΠΕΛ στη Λαμία, τη Στερεά Ελλάδα και το πανελλήνιο, χαράσσοντας την καινούργια εποχή για το σημαντικότερο αναπτυξιακό φόρουμ στην «καρδιά» της Ελλάδας.

Παράλληλα «αποτυπώνεται» με πολλαπλά αισιόδοξα μηνύματα η «στοχοπροσήλωση» και η μέγιστη προτεραιότητα του Δήμου Λαμιέων, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, καθώς και του Φορέα «ΠΕΛ Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ», να αξιοποιήσουν μέσα από χρηματοδότηση ύψους 48.000.000 ευρώ την μεγάλη ανάπλαση της ΠΕΛ, σε μια έκταση 130 στρεμμάτων και  να επανεκκινήσουν τον θεσμό μέσα από όλες τις διαδικασίες, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι τα σημερινά εγκαίνια της Έκθεσης «Lamia Expo Central Greece Trade Event» αποτελούν το «δεύτερο» και «σημαντικότερο» βήμα για την «αναγέννηση» της ΠΕΛ καθώς είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα τα εγκαίνια και της Lamia Expo 2022.

 Στα σημερινά εγκαίνια που διοργάνωσαν ο Φορέας «ΠΕΛ Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, με τη στήριξη και την τεχνογνωσία της ΔΕΘ HELEXPO, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας Φάνης  Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος  Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος της ΠΕΛ Λεωνίδας Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, ενώ παρέστησαν οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου, επίσημοι κρατικοί φορείς, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Ελλάδας αλλά και πλήθος εκθετών και πολιτών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στο χαιρετισμό του, στα εγκαίνια της Έκθεσης «Lamia Expo Central Greece Trade Event», τόνισε χαρακτηριστικά:

«…Σεβασμιότατε,

Κυρίες και κύριοι.

Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στη Λαμία, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Κυρίες και κύριοι, 

Η Έκθεση Λαμίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της περιοχής, αν δεν αποτελεί τον καθρέφτη της. Αποτελούσε, για περισσότερο από 50 χρόνια, έναν καθιερωμένο θεσμό για την Περιφέρεια και την Κεντρική Ελλάδα.

Είναι το ραντεβού της παραγωγής με την αγορά.

Είναι το σημείο συνάντησης των παραγωγικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό, άλλωστε, ήταν το όραμα μια ομάδας ανήσυχων  επαγγελματιών της περιοχής που προχώρησαν στη θεμελίωση της, στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Το ίδιο ανεξίτηλο όραμα οδήγησε άλλους επαγγελματίες να επιμένουν και να δημιουργούν μόνιμους εκθεσιακούς χώρους στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.

Η Έκθεση Λαμίας, στα χρόνια που προηγήθηκαν έδωσε ευκαιρίες για δουλειές και εισέπραξε αγάπη και εμπιστοσύνη από επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό.

Ήταν ένα εγχείρημα που μας συντρόφευσε πολλά χρόνια, ωστόσο όμως πέρασε από χίλια μύρια κύματα και πολλές φορές, αρκετοί από μας, αισθανθήκαμε αδύναμοι μπροστά σε εκείνο που βλέπαμε μπροστά μας.

Η ιστορία της, η προσφορά της στον τόπο  και οι σύγχρονες ανάγκες έφεραν όλες τις δυνάμεις της περιοχής μας πριν 2 χρόνια, να συστρατευτούμε σε ένα στόχο που, μετά από 6 χρόνια απραξίας,  έμοιαζε απίθανος.

Έτσι σήμερα έχουμε μια δυναμική επανεκκίνηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, η οποία και ξανασυστήνει την εκθεσιακή δραστηριότητα στο κέντρο της Ελλάδας, ως «Lamia Expo».

Η Lamia Εxpo φιλοδοξεί να γίνει «Έκθεση – Σταθμός», σημείο αναφοράς και πόλος έλξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του εκθεσιακού τουρισμού. 

Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις της ΠΕΛ  αποτελούν ξανά κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Χαιρετίζω λοιπόν την προσπάθεια αυτή, που φέτος πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων της χώρας, ΔΕΘ HELEXPO A.E.

Όμως  σήμερα έχουμε και τη δυνατότητα να ζούμε  και το όνειρο της συνέχειας και της   επόμενης μέρας για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Μία επόμενη μέρα που προσδοκούμε να είναι πολύ καλύτερη και για την Έκθεση και για τη Λαμία και για την επιχειρηματική κοινότητα και για τους πολίτες.

Αναφέρομαι στο έργο της «Αξιοποίησης της περιοχής Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας» με προϋπολογισμό 48.000.000 ευρώ, που αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης, βρίσκεται στη φάση της συμβασιοποίησης και  αναμένεται η υλοποίησή του να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη.

Είναι ένα έργο πού προήλθε από τη συνεργασία και τις συνέργειες πολλών, της Κυβέρνησης των βουλευτών, των μετόχων της ΠΕΛ, των φορέων, αλλά και των πολιτών, ένα  έργο που θα  αποτελεί σύμβολο για την περιοχή, θα αποτελεί τοπόσημο για τη Στερεά Ελλάδα, ένα έργο που  δημιουργεί νέες εγκαταστάσεις, σύγχρονες και λειτουργικές, συνδυάζει την καινοτομία με τις εκθέσεις και συγχρόνως δημιουργεί και ένα τεράστιο πάρκο που έχει ανάγκη η πόλη.

Ήταν μία υποχρέωση που αναλάβαμε για να αποδώσουμε στην πόλη, στην επιχειρηματική κοινότητα και τους πολίτες ένα χώρο που θα μπορεί να τα συνδυάζει όλα αυτά, η υποχρέωση που αναλάβαμε να δώσουμε στην κοινωνία μία διαφορετική θερμοκοιτίδα, όπου εκεί μπορούν να αναπτύσσονται τα ανήσυχα πνεύματα.

Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο.

Γνωρίζουμε ότι οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει είναι τεράστιες.

Όμως με τη συνεργασία και τη συμπόρευση, όπως και μέχρι σήμερα, όλων μας, νιώθουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, μπορούμε όλοι μαζί με ένωση δυνάμεων να δημιουργήσουμε έναν αναπτυξιακό πυλώνα και για την τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως την τοπική οικονομία, που θα μπορέσει να μας φέρει πολλαπλά οφέλη.

Και για άλλη μια φορά και με αυτή την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν στο μεγάλο έργο της αξιοποίησης συνολικά του χώρου της Έκθεσης Λαμίας.

Κυρίες και κύριοι,

Οφείλω να πω ότι είμαι διπλά χαρούμενος, γιατί με τη σημερινή έναρξη της Lamia Expo για το 2023, φτάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στη νέα εποχή της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όπως τη συναποφασίσαμε με την τοπική κοινωνία.

Η περσινή Lamia Expo και οι 30.000 επισκέπτες, ήταν μόνο η αρχή.

Τον τελευταίο χρόνο, δουλέψαμε εντατικά προκειμένου να μετατρέψουμε τον τόπο και το θεσμό της ΠΕΛ σε κορυφαίο αναπτυξιακό πυλώνα για τη Λαμία, τη Στερεά Ελλάδα και ολόκληρη τη χώρα μας!

Εκδηλώσεις, όπως και η σημερινή έκθεση, είναι αυτές που αγκαλιάζουν οι πολίτες,  που τις στηρίζουν και δείχνουν απόλυτα την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την προσπάθεια, όσο δύσκολη κι αν είναι.

Διότι η Έκθεση της Λαμίας ποτέ δεν ήταν υπόθεση ενός διοικητικού συμβούλιου, κάποιας κυβέρνησης και λιγοστών φορέων.

Ήταν και είναι υπόθεση της κοινωνίας, των παραγωγικών δυνάμεων και των θεσμικών φορέων.

Είναι υπόθεση των χιλιάδων επισκεπτών που κάθε χρόνο φτάνουν σε αυτή, προσδοκώντας να βρουν κάτι νέο.

Των εκατοντάδων επαγγελματιών που έρχονται εδώ, από διάφορα σημεία της χώρας  να μας πουν και τα δικά τους νέα.

Στη Λαμία, ήδη διανύουμε έναν ξεχωριστό δρόμο, αυτόν της συλλογικής προόδου, που ανοίγει μπροστά μας.

Σε αυτή την πορεία καλούμε όλους να συμβάλουν, με όποιο τρόπο μπορούν.

Άλλωστε τα όσα σας ανέφερα δείχνουν πως η πόλη μας, η Λαμία μας, ξέρει να αξιοποιεί όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις του τόπου και όλες τις δυνατότητες της, προς όφελος των πολιτών.

Η Λαμία, ξαναβρίσκει το ρόλο της στο κέντρο της χώρας.

Εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία!

Σας ευχαριστώ…».

Με το πέρας της τελετής των εγκαινίων ακολούθησε περιήγηση των επίσημων προσκεκλημένων στους εκθεσιακούς χώρους με μια «αυτοδιοικητική στάση» στο περίπτερο του Δήμου Λαμιέων  που κέρδισε τις εντυπώσεις και τα συγχαρητήρια όλων.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Lamia Expo Central Greece Trade Event Lamia Expo Central Greece Trade Event
Lamia Expo Central Greece Trade Event
Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *