Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) και Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Γράφτηκε από
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) και Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας για τη συμπλήρωση των 90 ετών από την ίδρυσή του και στα πλαίσια της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας στοχεύει στην παγίωση μίας συνεργασίας, η οποία δίνει έμφαση ιδιαίτερα στην αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τη σύγχρονη ψηφιακή βιομηχανία και τη διοίκησή της, αναβαθμίζοντας και βελτιστοποιώντας τις παραγωγικές δομές της βιομηχανίας της χώρας μας.

Επίσης, επιδιώκεται η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προβλέπονται μέσω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης (Industry 4.0) και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από την ευρύτερη περιοχή της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, η σημαντική αυτή συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία άμεσων αποτελεσμάτων αλλά και μακροπρόθεσμων συνεργασιών μεταξύ του ΕΚΠΑ και των επιχειρήσεων-μελών που απαρτίζουν τον ΣΒΣΕ, με προοπτική: α) τη δημιουργία σταθερών μηχανισμών διασύνδεσης του ΕΚΠΑ με την Ελληνική Βιομηχανία, β) την αναβάθμιση δεξιοτήτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Βιομηχανίας και γ) την καινοτομία, την εφαρμοσμένη έρευνα και την επιχειρηματικότητα.

Για την υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας συγκροτείται 6μελής Συντονιστική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από 3 μέλη ΔΕΠ του ΕΚΠΑ και 3 μέλη του ΣΒΣΕ. Συντονιστής της μικτής αυτής επιτροπής ορίζεται ο κος Διονύσης Ξενάκης.

Για την υπογραφή του Μνημονίου τον ΣΒΣΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Πάνος Λώλος, ενώ ο κος Διονύσης Ξενάκης, Επίκουρος Καθηγητής και Υπεύθυνος Εξωστρέφειας του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας, εκπροσώπησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Πρύτανη του κ. Θάνο Δημόπουλο.

Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *