Εγκαίνια και πρώτος αγώνας στο Κλειστό Γήπεδο Ιτέας

Γράφτηκε από
Εγκαίνια και πρώτος αγώνας στο Κλειστό Γήπεδο Ιτέας                                 950x713

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής και πλήθος κόσμου εγκαινίασαν το πλήρως ανακατασκευασμένο Κλειστό Γήπεδο Ιτέας, το οποίο παραδόθηκε πλέον σε χρήση. Αγιασμό στην αθλητική εγκατάσταση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος, παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή (ΝΔ) Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας Γιώργου Δελμούζου, της Περιφερειακής Συμβούλου Φωκίδας Πέγκυς Αραβαντινού, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δελφών και εκπροσώπων Αρχών, φορέων και συλλόγων του τόπου.

Μετά την τελετή αγιασμού, πραγματοποιήθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Γυμναστικού Συλλόγου Ιτέας και του Τελεθριακού Ιστιαίας. Αγώνας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για το πρωτάθλημα Basket – Ανδρών της Ά ΕΣΚΑΣΕ και απέκτησε πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω των εγκαινίων του γηπέδου.

Το έργο με τίτλο: «Επισκευή-Αντικατάσταση φέροντας οργανισμού κελύφους κλειστού γηπέδου Ιτέας» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 1.435.205 ευρώ υλοποιήθηκε κατόπιν προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Δελφών με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία ανέλαβε τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη των εργασιών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η πόλη της Ιτέας και η Π.Ε. Φωκίδας απέκτησαν μια ακόμη σύγχρονη αθλητική υποδομή, που καλύπτει τις προδιαγραφές τις οποίες έθεσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το χώρο του γηπέδου, των κερκίδων και των αποδυτηρίων.

«Μέρα χαράς, μέρα γιορτής η σημερινή για την πόλη της Ιτέας και για όλη την Φωκίδα, αφού ολοκληρώσαμε και παραδίδουμε μια πλήρως ανακατασκευασμένη και σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στα παιδιά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Περιφέρεια και Δήμος Δελφών συνεργαστήκαμε για την υλοποίηση ενός έργου, που αποτελούσε οφειλή στη νέα γενιά, αλλά και στα ιστορικά αθλητικά σωματεία της περιοχής, που έχουν προσφέρει πολλά, ειδικά στο μπάσκετ. Εύχομαι να πανηγυρίσουμε πολλές νίκες στο νέο μας κλειστό γήπεδο και να αποτελέσει φυτώριο μεγάλων αθλητών».

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν στην πορεία του χρόνου για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, εστιάζοντας στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία το χρηματοδότησε και ακολούθως το δημοπράτησε κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Δελφών.

«Ένα χρόνια αίτημα της Ιτέας, της αθλητικής κοινότητας της περιοχής, των σωματείων της, των αθλητριών και των αθλητών έγινε πράξη. Από σήμερα το κλειστό γήπεδο θα στεγάζει κάθε τους δραστηριότητα, ταυτόχρονα όμως θα «στεγάζει» και την πλούσια ιστορία που φέρουν μαζί τους, αντάξια της οποίας είναι πλέον το νέο γήπεδο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *