Διάσωση 47 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου

Γράφτηκε από
Διάσωση 47 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου                                                1 950x446

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Σάμου, έναντι οικισμού ¨ΔΡΑΚΑΙΩΝ¨ Σάμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε την ανωτέρω λέμβο και προέβη στην περισυλλογή συνολικά 47 αλλοδαπών (14 άντρες, 17 γυναίκες, 5 αγόρια και 11 κορίτσια) καθώς και 1 γυναίκας, χωρίς τις αισθήσεις της.

Μετά τον ασφαλή κατάπλου του στον λιμένα Βαθέως ν. Σάμου, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, ενώ η σορός της γυναίκας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Επιπλέον, διεξάγονται έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς, κατά δήλωση των διασωθέντων, ο χειριστής της λέμβου κατέπεσε στη θάλασσα για να διαφύγει και έκτοτε αγνοείται.

Το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *