Αχαΐα: 1,3 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού Κέρτεζης

Γράφτηκε από
Αχαΐα: 1,3 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού Κέρτεζης

Στη βελτίωση της επαρχιακής οδού Κέρτεζης του Δήμου Καλαβρύτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1,38 εκ ευρώ με πόρους της Περιφέρειας, εξέλιξη που επιτρέπει να δρομολογηθούν  οι διαδικασίες για την άμεση δημοπράτηση του έργου.

Η υφιστάμενη επαρχιακή οδός από τη διασταύρωση της επαρχιακής Καλαβρύτων-Πριολίθου μέχρι την Τοπική Κοινότητα Κέρτεζης, είναι ασφαλτοστρωμένη και έχει κυμαινόμενο πλάτος από 4 έως 6 μέτρα, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο να ομαλοποιηθεί.  Μάλιστα για την υλοποίηση των απαραίτητων διαπλατύνσεων εξασφαλίστηκαν παραχωρήσεις όμορων ιδιοκτησιών.

Με τις διαπλατύνσεις θα διευκολυνθεί σημαντικά η κυκλοφορία των οχημάτων, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει σημαντική  επισκεψιμότητα, φαινόμενο που συνδέεται  τόσο με την  ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, όσο και των υπολοίπων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν στην περιοχή, όπως  τα Σπήλαια Καστριών, η ανάδειξη ορεινού όγκου, οι πηγές Αροάνιου ποταμού, οι πηγές Λάδωνα, κλπ.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν θα εξυπηρετήσουν και τις παραδοσιακές δραστηριότητες που αναπτύσσονται και αφορούν το γεωργικό, κτηνοτροφικό τομέα, αλλά και την αγροτοβιοτεχνική παραγωγή, δεδομένου ότι  είναι εγκατεστημένες αρκετές  τυροκομικές μονάδες.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει: «Βελτιώνοντας τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ενός σημαντικού οδικού άξονα της ορεινής Αχαΐας, ουσιαστικά βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, αλλά ανοίγουμε και έναν νέο “δρόμο” για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. Οι ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μπορούν να αναδειχθούν σε σημεία ισχυρής επισκεψιμότητας και ο Δήμος Καλαβρύτων αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιώνουμε την πρόσβαση, που αποτελεί τον πρώτο και πιο σημαντικό παράγοντα επικοινωνίας των ανθρώπων και μεταφοράς εμπορευμάτων».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *