Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας

Γράφτηκε από
Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διευρυμένο πρόγραμμα καθαρισμού του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο να επισκέπτεται τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 περιοχές στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες και να ενημερώνεται για την πορεία τους, σε όλο το νομό.

Οι εργασίες, που εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας συντήρησης και οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αυτές τις ημέρες, εκτελούνται σε αρκετά διαφορετικά “μέτωπα”, τόσο στα όρια του Δήμου Πύργου, στο νότιο και στο παραλιακό μέτωπο, όσο και στα όρια του Δήμου Ήλιδας και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα από διασταύρωση Αγίου Ανδρέα-Κορακοχώρι-Σκουροχώρι και Σκουροχώρι-Μυρτιά, Επιτάλιο-Αλφειούσα, Καρδαμάς-Αμαλιάδα καθώς επίσης και στο τμήμα Πύργος-Άγιος Ιωάννης.

Οι εργασίες αφορούν σε καθαρισμό και αποψίλωση ερεισμάτων και πρανών από την πυκνή βλάστηση, κλαδέματα δέντρων ή θάμνων όπου καλύπτεται η οδική σήμανση και απαιτείται, εκατέρωθεν των παραπάνω οδικών τμημάτων αλλά και στις διαχωριστικές νησίδες. «Προτεραιότητα μας αποτελεί η οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Γι’ αυτό και με την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού-στις οποίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε στροφές και διασταυρώσεις-διασφαλίζεται πλήρως η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων. Ταυτόχρονα μειώνονται οι πιθανότητες για πρόκληση πυρκαγιάς», σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος. Ο ίδιος ενημερώθηκε από την επιβλέπουσα μηχανικό του Τμ. Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας Τέρψη Λογοθέτη, για την πορεία των εργασιών σε όλες τις περιοχές, καθώς και για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, το οποίο έχει διαμορφωθεί υπό τις οδηγίες του κ.Αντιπεριφερειάρχη, με προτεραιοποίηση των αναγκών, ανάλογα και με την επισκεψιμότητα που παρουσιάζει κάθε περιοχή, λόγω θέρους.

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση στο τμήμα «Πύργος- Άγιος Ιωάννης»

Αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες και στο τμήμα από τον Πύργο (σ.σ παλαιό Νοσοκομείο) έως τον Άγιο Ιωάννη, όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο το έργο ανάπλασης, το οποίο αλλάζει ριζικά την εικόνα και την φυσιογνωμία της οδού Κατακόλου, του πιο δημοφιλούς και πολυσύχναστου δρόμου αναψυχής και άθλησης των κατοίκων του Πύργου, ενισχύοντας αυτόν τον χαρακτήρα που έχει τα τελευταία χρόνια, αποτρέποντας ταυτόχρονα και την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Οι εργασίες που απομένουν αφορούν στα δυο τελευταία οικοδομικά τετράγωνα πριν τις σιδηροδρομικές γραμμές (μόνο στο ρεύμα ανόδου, από Άγιο Ιωάννη προς Πύργο) ενώ στα υπόλοιπα τμήματα έχει ολοκληρωθεί η μονοδρομημένη λωρίδα ποδηλάτων, η ζώνη κίνησης πεζών και ΑμεΑ, έχει ενισχυθεί το πράσινο με φύτευση σχίνων, έχει ολοκληρωθεί-προ μηνών-ο οδοφωτισμός (με λαμπτήρες οικονομίας led), ενώ με την πρόσφατη ολοκλήρωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης για οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς, το έργο λαμβάνει την τελική του μορφή.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *