Δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Γράφτηκε από
Δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα                                                                                                        950x419

Η AHEPA Maritime Chapter HJ-45 St’ Nicholas, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης κοινωνικής δράσης της, προέβη πρόσφατα στη δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων μάρκας STEYR 4X4 χωρητικότητας 4000 lit νερού και RENAULT χωρητικότητας 3000 lit νερού για την πυροπροστασία της Βόρειας Εύβοιας.

Η τελετή παράδοσης των οχημάτων πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 24 Φεβρουαρίου 2022, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, του Supreme President Order of AHEPA, κ. Jimmy Kokotas, αλλά και εξεχουσών προσωπικοτήτων της πολιτικής, της διπλωματίας, της αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος εκπροσώπων της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Π.Υ. Ιστιαίας από αντιπροσωπεία της AHEPA HELLAS MARITIME CHAPTER HJ-45 ST’ NICHOLAS, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Capt. Δημήτριο Ματθαίου, με την παρουσία του Κυβερνήτη της AHEPA HELLAS, κ. Κωνσταντίνου Βαρσάμη και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Μαραγιάννης ανέλαβε την ξενάγηση στους χώρους της Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος του Chapter, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, ανέφερε ότι «μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, καθώς και η προστασία των δασών της χώρας μας, τα οποία παρέχουν ανεκτίμητα αγαθά για την επιβίωσή μας, αλλά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που είναι η υπέρτατη αξία. Τα δάση μας και τα πλούσια οικοσυστήματά τους με την περιβαλλοντική, αισθητική και οικονομική αξία τους είναι η αρχέγονη φυσική μας κληρονομιά, μια αστείρευτη φυσική πηγή ζωής και έμπνευσης, που ταυτίζεται με την ύπαρξη, την πορεία και την πρόοδο του ανθρώπου στο πέρασμα των αιώνων. Υποχρέωση όλων είναι η κοινωνική εγρήγορση για την προστασία και τη διαφύλαξή τους, που είναι ο μονόδρομος για την περιβαλλοντική προστασία και το ανάχωμα για την κλιματική αλλαγή».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Ήταν μια επίσκεψη κατάφορτη συναισθημάτων και υπερηφάνειας για μια πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας, την Εύβοια, που δοκιμάστηκε σκληρά από τη λαίλαπα των πυρκαγιών και όρθωσε ξανά το ανάστημά της. Άξιοι της ευγνωμοσύνης όλων μας είναι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και το φυσικό μας περιβάλλον. Για τους λόγους αυτούς κάθε συνεισφορά στο έργο τους είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Τα δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα θα εδρεύουν στις Π.Υ. Ιστιαίας και Μαντουδίου και έχουν στελεχωθεί για να χρησιμοποιηθούν ως περιπολικά στην πυροπροστασία της Βόρειας Εύβοιας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, τόσο η πολύτιμη οικονομική συνεισφορά των μελών του Ναυτιλιακού Τμήματος της AHEPA, όσο και των φίλων της ΑΗΕΡΑ, οι οποίοι υποστήριξαν τη μεγάλη αυτή δωρεά και συνέβαλαν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά των δύο οχημάτων με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να ενισχύσουν την υλικοτεχνική υποδομή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βόρειας Ευβοίας.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *