Αντιπλημμυρικά έργα στο Κερατσίνι

Γράφτηκε από
Αντιπλημμυρικά έργα στο Κερατσίνι                                                                 950x609

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην περιοχή του «Σκλαβενίτη» στο Κερατσίνι, το οποίο κατασκευάζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 7.6 εκ. ευρώ. 

Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο νευραλγικής σημασίας για το Κερατσίνι, το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους, καθώς θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές.  

Στο πλαίσιο των μέχρι σήμερα εργασιών έχουν κατασκευαστεί αγωγοί στις οδούς Προύσσης και Βυτινιώτου και από Δευτέρα 21/8/2023 θα συνεχιστούν στις οδούς Κίου, Θεοφράστου, Κωνσταντινουπόλεως, Ανακούς, Καραολή και Δημητρίου, Περικλέους, Φιλελλήνων, Παλληκαρίδη-Αυξεντίου, Κουντουριώτου και Μαρίας ΚΙΟΥΡΙ στα όρια του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας καθώς και στις οδούς Δογάνης από Καπετάν Γέρμα έως Καλλέργη, Καπετάν Γέρμα, Γυθείου, Ραιδεστού, Καλλέργη, Αγίου Δημητρίου, Μαυρομιχάλη Πετρόμπεη, Δερβενακίων, Χορμοβίτου και Αιτωλικού στα όρια του Δήμου Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Με εντατικούς ρυθμούς προχωράμε ένα έργο «σταθμό» για το Κερατσίνι, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα προστατέψει αποτελεσματικά την πόλη και τους κατοίκους από τα πλημμυρικά φαινόμενα. 

Για άλλη μία φορά αποδεικνύουμε πως εμείς έχουμε επιλέξει να προστατεύουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών με έργα και όχι στα χαρτιά. Ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρούσε τους δημότες Κερατσινίου και απειλούσε ανθρώπινες ζωές, βρίσκει επιτέλους λύση μ΄ένα έργο που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία που οδήγησε στην άρση ενός σημαντικού προβλήματος το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την ευρύτερη περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου γιατί προχωρά με ταχείς ρυθμούς ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο για όλο το Κερατσίνι. Ένα έργο με υψηλό προϋπολογισμό το οποίο μελέτησε, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, για τη στήριξη και για το γεγονός ότι ενέσκηψε στο έργο, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη σημασία του, για την ουσιαστική θωράκιση της περιοχής από τις πλημμύρες. Συνεχίζουμε». 

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *