Αιτωλοακαρνανία: Άλλαξε όψη η είσοδος του Μύτικα

Γράφτηκε από
Αιτωλοακαρνανία: Άλλαξε όψη η είσοδος του Μύτικα

Μία ακόμα είσοδος οικισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας άλλαξε όψη. Ο Μύτικας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μία δράση την οποία ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, διεκδίκησε και τώρα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην Ελλάδα.

Το έργο ανήκει στο πρόγραμμα ανάλογων παρεμβάσεων σε 180 σημεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 23 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, που συντονίζει από την πρώτη στιγμή το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, παρέδωσε στους κατοίκους της περιοχής έναν πολυχώρο, πραγματικό στολίδι.

«Ένα ακόμα έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται στους πολίτες, του Ξηρόμερου, αυτή τη φορά. Οι «είσοδοι χωριών και κωμοπόλεων» αποτελούν το αποτέλεσμα της ουσιαστικής και τεκμηριωμένης διεκδίκησης από τον Νεκτάριο Φαρμάκη και όλους εμάς ενός έργου που είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Ενός έργου που υλοποιείται και θα αλλάξει την εικόνα σε 180 και πλέον σημεία της Περιφέρειάς μας» δήλωσε ο Θανάσης Μαυρομμάτης και συμπλήρωσε λέγοντας «Πριν από 4 χρόνια ζητήσαμε την ψήφο σας για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Στα δύσκολα όταν όλοι κρύβονταν βγήκαμε μπροστά χωρίς να φοβηθούμε τις ευθύνες. Τώρα είναι ορατό ότι με την δουλειά μας κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη. Χωρίς να τάζουμε αλλά με το να πράττουμε, παρουσιάζουμε έργο σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας»

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχουν παραδοθεί για χρήση αρκετοί αντίστοιχοι χώροι σε όλη την Περιφέρεια ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Στόχος δε της Περιφερειακής Αρχής είναι η διεκδίκηση της επέκτασης του προγράμματος αυτού και σε άλλα σημεία του τόπου μας συμβάλλοντας έτσι και με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Δυτικής Ελλάδας. 

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, Αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και δεκάδες πολίτες και παιδιά.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *