Ελασσόνα: Συνεδρίαση για την ίδρυση αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας

Γράφτηκε από
Ελασσόνα: Συνεδρίαση για την ίδρυση αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας dimarxeio

Σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, η ίδρυση και λειτουργία δημόσιου αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας και η έγκριση υποβολής του σχετικού αιτήματος στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η λειτουργία ενός νέου Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας», μέσω του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό η πρόσκληση της συνεδρίασης έχει αποδέκτες εκτός από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και όλους τους βουλευτές του Ν. Λάρισας κ.κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα, Στέλλα Μπίζιου, Βασίλη Κόκκαλη, Άννα Βαγενά, Ευαγγελία Λιακούλη, Κυριάκο Βελόπουλο καθώς και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Με γνώμονα την οργάνωση και την υποστήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των σημερινών αλλά και των αυριανών απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα, καθώς η περιοχή αποτελεί την καρδιά της κτηνοτροφίας και της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της χώρας, ο Δήμος Ελασσόνας προχωράει σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει ένα τμήμα σε νέες εγκαταστάσεις και εργαστήρια, με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου οι απόφοιτοι θα είναι σύγχρονοι επαγγελματίες, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, τοποθετώντας την κατ’ εξοχήν κτηνοτροφική επαρχία Ελασσόνας σε κυρίαρχο ρόλο οδηγού που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις του γαλακτοκομικού κλάδου.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *