Σε εξέλιξη η συντήρηση επαρχιακών οδών της Αχαΐας

Γράφτηκε από
Σε εξέλιξη η συντήρηση επαρχιακών οδών της Αχαΐας

Επίσκεψη στις περιοχές Βασιλικό, Ίσωμα και Φαρραί πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας,όπου ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτη Φλωράτο για την εξέλιξη των εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις Επαρχιακών Οδών Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, ετών 2020-2022».

Η Περιφερειακή Αρχή με τακτικές επισκέψεις ενημερώνεται συνολικά για την πορεία υλοποίησης των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και εντάσσονται στο πρόγραμμα συντήρησης, το οποίο συμβάλει ώστε να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο, να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκτός από τις συντηρήσεις που γίνονται στους επαρχιακούς δρόμους των Δήμων στην Π.Ε. Αχαΐας, έχει εργολαβία σε εξέλιξη στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου των όμορων Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου ο ανάδοχος να επεμβαίνει σε στοχευμένα σημεία με παρεμβάσεις και βελτιώσεις.

Μεταξύ άλλων, εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες για την άρση επικινδυνότητας σε σημεία που έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις, κατολισθήσεις, διαβρώσεις του ασφαλτικού τάπητα. Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις αποκατάστασης της βατότητας και της σήμανσης, θα αντικατασταθούν κατεστραμμένα στηθαία και θα τοποθετηθούν νέα όπου απαιτείται, ενώ δρομολογούνται και εργασίες αποκατάστασης ή συμπλήρωσης τεχνικών έργων.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares