Μήνυμα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Γράφτηκε από
Μήνυμα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας                17 12 21 950x523

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα υψίστης σημασίας για τον ελληνισμό και το χριστιανισμό. Σήμερα όλη η Ελλάδα τιμά την Ύψωση του τιμίου Σταυρού και την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος. Η ημέρα αυτή μας καλεί να αποδώσουμε τιμή και σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, για τις πεντακόσιες χιλιάδες νεκρούς αυτής αλλά και το ενάμισι εκατομμύριο Ελλήνων προσφύγων που έσπειραν στην Πατρίδα μας σπόρους καινοτομίας και προοδευτικότητας.

Για το λόγο αυτό η Βουλή των Ελλήνων, με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, έχει καθιερώσει ομόφωνα με νόμο και τιμά κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου ή την επόμενη Κυριακή, την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Η Άμφισσα και η Ιτέα έγιναν οι νέες πατρίδες αυτών που άγρια ξεριζώθηκαν και ενσωματώθηκαν με τον τοπικό πληθυσμό, προόδευσαν με την εργατικότητά τους και βοήθησαν στην ανάπτυξη του τόπου.

Οι Έλληνες έχουμε ιερή υποχρέωση να γνωρίζουμε τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα από το 1919 έως το 1922, τις σφαγές, τις λεηλασίες, την προσφυγιά, την συστηματική εξόντωση του ελληνικού στοιχείου αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών από τα χώματα της Μικράς Ασίας.

Μόνο αν γνωρίζουμε τα γεγονότα μπορούμε να τηρούμε ζωντανή τη μνήμη για
τις νεότερες γενιές Ελλήνων. Η ιστορία και οι αξίες αποτελούν πυξίδα για το κοινό
μας μέλλον. Γιατί χαμένες είναι μόνο οι λησμονημένες πατρίδες.

Ιωάννης Δ. Μπούγας
Υφυπουργός Δικαιοσύνης
Βουλευτής Φωκίδας

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Δικαιοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *