Ράλλυ Ακρόπολις: Το «Ράλλυ των θεών» την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στη Θήβα

Γράφτηκε από
Ράλλυ Ακρόπολις: Το «Ράλλυ των θεών» την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στη Θήβα

Η αντίστροφη μέτρηση για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει αρχίσει. Η κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ(WRC), προσφέροντας στους λάτρες των τεσσάρων τροχών μοναδικό θέαμα, με κορυφαίους οδηγούς και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το Ράλλυ Aκρόπολις θα διεξαχθεί από τις 9-12 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας και με ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Στη φετινή του μορφή, ο αγώνας έχει ειδικές διαδρομές συνολικού μήκος 292,16 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συνάμα πιο απαιτητικές είναι η Ειδική της Θήβας (Ε.Δ. 5).

Ε.Δ. 5 ΘΗΒΑ (Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου)

Μήκος: 23,27 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 12:44

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 15:47

Από τις πιο απαιτητικές ειδικές διαδρομές που θυμίζει λαβύρινθο, καθώς μέσα στα 23 χιλιόμετρα οι αγωνιζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν 62 διασταυρώσεις. Η διαδρομή απλώνεται μέσα σε πυκνό πευκοδάσος, με πολύ μπόσικο χώμα που γρήγορα θα σκαφτεί και θα γεμίσει ροδιές.

Το Πεδίο Βολής στο 14ο χλμ της συγκεκριμένης Ειδικής είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε οι θεατές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για περισσότερο από ένα λεπτό όλα τα περάσματα των αυτοκινήτων, γι’ αυτό και αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης.

«Έπειτα από μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίου εμβέλειας, όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα συμβάλει στην ανάδειξη και τουριστική προβολή του Δήμου Θηβαίων, αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Σας προσκαλούμε να απολαύσετε την Ειδική Διαδρομή της Θήβας και σας υποσχόμαστε μια ανεπανάληπτη εμπειρία», επισήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Το σήμα εκκίνησης για το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δίνεται την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30 κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά την εκκίνηση, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, για μια ειδική μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου, την «COSMOTE 5G Athens Stage». Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα, θα ακολουθήσουν 14 Ειδικές Διαδρομές, οι οποίες θα διεξαχθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα. Το «Ράλλυ των Θεών», όπως το έχουν αποκαλέσει, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1951. Το 1973 συμπεριελήφθη στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Ο τελευταίος αγώνας στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε διεξαχθεί το 2013 και είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 150 χώρες.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *