Ξεκινά έργο θωράκισης του παραλιακού δρόμου Στομίου-Πλατάνας

Γράφτηκε από
Ξεκινά έργο θωράκισης του παραλιακού δρόμου Στομίου-Πλατάνας  Ξεκινά έργο θωράκισης του παραλιακού δρόμου Στομίου-Πλατάνας stom

Υπενθυμίζεται, ότι κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και της συνακόλουθης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης υπέγραψε την ένταξή του έργου προϋπολογισμού 15.320.000€.

Το έργο: «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα)» εντάχθηκε στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ 866 για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιτάχυνε τις διαδικασίες και προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου. Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την κήρυξη αναδόχου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προχώρησε και στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή:

 Τοιχίων αντιστήριξης από τη μεριά της πλαγιάς, για την προστασία του δρόμου από τις καταπτώσεις.
 Συστοιχιών φρεατοπασσάλων με τοιχία από τη μεριά της θάλασσας, για την προστασία από τα έντονα κυματικά φορτία του Αιγαίου.
 Lane cover (πλακοσκεπές επί πασσάλων) στο πλέον κρίσιμο οδικό τμήμα.
 Επένδυσης υφιστάμενης συστοιχίας πασσάλων με τοιχίο κατάντι του δρόμου για προστασία από καθιζήσεις.

«Μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ενός τόσο αναγκαίου έργου, προχωρήσαμε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του. Άμεσα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος και μέσα στον Αύγουστο θα ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες.

»Στόχος μας είναι να ξεκινήσουν εντατικά οι εργασίες από τις αρχές του φθινοπώρου, ώστε να επουλώσουμε οριστικά αυτή την “πληγή”. Μετράμε αντίστροφα πλέον για την ολοκλήρωση της παρέμβασης, που θα αντιμετωπίσει κάθε ζήτημα οδικής ασφάλειας.

»Παράλληλα, είμαστε σε ανοικτή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών. Παρακολουθούμε τις διαδικασίες και επιδιώκουμε την επίσπευση τους για να μπουν σε φάση υλοποίησης και οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου, που θα βελτιώσουν κατακόρυφα την πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Η περιοχή της Κύμης αλλά και ολόκληρη η Εύβοια και η Σκύρος οδεύουν προς την επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος στο βασικό μας οδικό άξονα στο τμήμα Στόμιο – Πλατάνα.

»Προχωρούμε στην εκτέλεση ενός έργου οδοποιίας και προστασίας από τα επαναλαμβανόμενα κατολισθητικά φαινόμενα, που θα καλύψει στο σύνολο της την αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας του συγκεκριμένου τμήματος.

»Εκκινούμε τις εργασίες αμέσως μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου με γνώμονα την άρτια και ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares