Η Πολωνία επενδύει στη Δυτική Ελλάδα

Γράφτηκε από
Η Πολωνία επενδύει στη Δυτική Ελλάδα

Η προώθηση των αγροτικών προϊόντων παράλληλα με την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, Artur Lompart, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Ήδη υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών από τον περασμένο Μάιο, όταν ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Πολωνίας με επικεφαλής τον Πρέσβη, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αδελφοποίησης των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Πομερανίας.

Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος ανέφερε: «Οι συναντήσεις αυτές ενισχύουν τον ιδιαίτερα εξωστρεφή χαρακτήρα της Περιφέρειάς μας. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις συνεργασίες μας για εμπορικές σχέσεις  με χώρες που αναζητούν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα».

Αξίζει να τονιστεί ότι στην συνάντηση συμμετείχε και ο Μιχάλης Ροδόπουλος, πρόεδρος συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», όπου από την πλευρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφεραν οι Πολωνοί σε Ουκρανούς πρόσφυγες του πολέμου.

Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares