Εξάρθρωση συμμορίας διακινητών ναρκωτικών στην Ηλεία

Εξάρθρωση συμμορίας διακινητών ναρκωτικών πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του. Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της συμμορίας και πρόκειται για έξι ημεδαπούς άντρες οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακίνησης και της αποθήκευσης ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην αποθήκευση, απόκρυψη, μεταφορά και διακίνηση κάνναβης σε περιοχές του Πύργου, της Τρίπολης και σε περιοχές της Αθήνας.

Τα μέλη της συμμορίας στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί έχοντας προκαθορισμένο τρόπο επικοινωνίας.

Επίσης απεύφεγαν να συνομιλούν τηλεφωνικά για τις παράνομες δραστηριότητές τους και γι’ αυτό το λόγο έρχονταν σε επικοινωνία με φυσική παρουσία μεταξύ τους για να ρυθμίσουν τον τρόπο δράσης τους.

Σε έρευνες, που διενήργησαν οι αστυνομικοί στις οικίες και αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

● Ποσότητες ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης, διαμοιρασμένες σε συσκευασίες, συνολικού βάρους 1.048,6 γραμμαρίων περίπου.
● Μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
● Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, άνευ άδειας κατοχής.
● Τρία αυτοσχέδια τσιγαριλίκια μείγματα καπνού – κάνναβης.
● Ενενήντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
● Μία μεταλλική γεμιστήρα πιστολιού, άνευ περιεχομένου.
● Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ηλείας.

Η εξάρθρωση συμμορίας και η σύλληψη ων δραστών πραγματοποιήθηκε, χθες στον Πύργο Ηλείας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Ηλείας και του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *