Συνάντηση Μπούγα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Γράφτηκε από
Συνάντηση Μπούγα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, με τον Έλληνα Επίτροπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στη Φωκίδα, την ακριβή έκτασή της, αλλά και τις ζημιές που υπέστη ο παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας, ως μνημείο φυσικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Βουλευτής Φωκίδας ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα υλικής και θεσμικής στήριξης. Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα της αναβίωσης, προστασίας και αξιοποίησης του Ελαιώνα της Άμφισσας, καθώς και της παροχής αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τους επαχθείς περιορισμούς λόγω υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που διαχρονικά υφίστανται οι ιδιοκτήτες της περιοχής και επιβαρύνουν σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε αρχικώς τη λύπη του και, αφού ζήτησε από τον κ. Μπούγα να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Έδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα των αντισταθμιστικών, όπως αυτό αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Η επικοινωνία των δύο πλευρών για τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, θα συνεχιστεί κατά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *