Προοπτική εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από
Προοπτική εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου                                       950x633

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπρόσωπο της ΔΕΗ Α.Ε.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία μετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, αποτέλεσε η προοπτική να εγκαταστήσει η ΔΕΗ σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, σε σημεία που θα υποδειχθούν από την Περιφέρεια.

Παράλληλα συζητήθηκε και η δυνατότητα να αναλάβει η ΔΕΗ και τους ήδη εγκατεστημένους φορτιστές σε υποδομές της Περιφέρειας, οι οποίοι είναι πλέον ανενεργοί μετά τη λήξη του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος.

Οπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση, η συνεργασία ΔΕΗ και Περιφέρειας θα μπορούσε να έχει ανταποδοτικό όφελος για την δεύτερη.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι κατ’ αρχάς αντιμετωπίζεται θετικά από την περιφερειακή Αρχή το πιο πάνω ενδεχόμενο, προσθέτοντας ότι το εν λόγω θέμα προγραμματίζεται να έλθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσα στον ερχόμενο Αύγουστο.

Κατηγορίες άρθρου:
Ενέργεια · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *