Ξεκινά η ανακατασκευή του Γυμνασίου Ερυθρών

Γράφτηκε από
Ξεκινά η ανακατασκευή του Γυμνασίου Ερυθρών

Ακόμη ένα ουσιαστικό έργο που αφορά στην ασφάλεια των σχολικών υποδομών της Αττικής, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής με 1,2 εκατ. ευρώ, κατόπιν της υπογραφής από τον ανάδοχο του έργου παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Διοίκησης της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ανακατασκευή και αποκατάσταση του Γυμνασίου Ερυθρών στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2015 λόγω επικινδυνότητας του κτηρίου. Το έργο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης τον Ιούλιο του 2022.

Η υπογραφή από τον ανάδοχο του έργου έγινε χθες  στα γραφεία της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρ. Στάθη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της «ΚΤΥΠ» Θ. Γιάνναρη και του Προέδρου της ΚΤΥΠ κ. Τ. Κατσίπου, του Γενικού Διευθυντή  Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ κ. Θεόδ. Κυριαζόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση, του Αντιδήμαρχου Μ. Σακελάρη, του Προέδρου Δ. Κοινότητας Δ. Παγώνη, και της Προέδρου Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Μ. Σακελλάρη. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την επίτευξη ακόμη ενός ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση νέων σχολικών υποδομών επισήμανε την σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας στην χρηματοδότηση έργων υποδομών για την εκπαιδευτική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2023-2027 θα υπάρξει αυξημένη χρηματοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Χώρας, μέλημα μας ήταν η άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Η περιφέρεια Αττικής έχει πάνω 50 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 80 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον  έχουν δοθεί για τον εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από τα 15 εκ. €. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την γοργή προώθηση ενός σημαντικού έργου που αφορά την ανακατασκευή του Γυμνασίου Ερυθρών, ενός ιστορικού κτηρίου σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής μας, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2015 λόγω σοβαρών θεμάτων στατικής επάρκειας και εν γένει επικινδυνότητας. Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας και τις Κτιριακές Υποδομές και υπό τη συνεχή εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Λ. Κοσμόπουλο, προχωρήσαμε καταρχήν στην έγκριση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης τον Ιούλιο του 2022, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. € και με τις συντονισμένες ενέργειες από τις Κτιριακές Υποδομές σε συνεργασία με τη διαχειριστική μας αρχή,σε μόλις 6 μήνες από την έγκριση της χρηματοδότησης, καταλήγουμε σήμερα στην υπογραφή από τον ανάδοχο που θα υλοποιήσει το έργο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους».

 Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  Θ. Γιάνναρης επισήμανε:

«Με τη συνεχή στήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής-τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη-συνεχίζουμε να υλοποιούμε το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα της ενίσχυσης των υποδομών παιδείας σε όλη την Αττική, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση για την ανακατασκευή, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του υφιστάμενου κτιρίου, στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Ερυθρών, ασφαλώς και με τη συμβολή του αποτελεσματικού Δημάρχου, του κ. Στάθη.

Μέγιστη προτεραιότητά μας και σκοπός της προσπάθειας που καταβάλουμε παραμένει η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται, καθώς ήδη πάνω από 10.000 μαθητές και μαθήτριες στεγάζονται πλέον σε νέα σχολικά κτήρια. Επιπλέον, αναφερόμενος στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, επισήμανε ότι καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών, με υψηλές κατασκευαστικές προδιαγραφές.  

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρ. Στάθης εξήρε την αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής και την Διοίκηση της ΚΤΥΠ, τονίζοντας την ουσιαστική αλλά και συμβολική  σημασία της επαναλειτουργίας του ιστορικού Γυμνασίου των Ερυθρών μετά από πολλά χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ουσιαστική συνεισφορά τους στην υλοποίηση ενός αναγκαίου έργου για τις Ερυθρές, εστιάζοντας στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η διαδικασία από την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ μέχρι και την υπογραφή από τον ανάδοχο του έργου.

Παράλληλα, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόσης, επισήμανε ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έχει καταστήσει σαφές ότι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας είναι η άμεση ανταπόκριση στα αναγκαία αιτήματα των Δήμων για την δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών σχολικών κτηρίων, με σύγχρονες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές.

Ξεκινά η ανακατασκευή του Γυμνασίου Ερυθρών
Ξεκινά η ανακατασκευή του Γυμνασίου Ερυθρών
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *