Χρ. Σταϊκούρας: Υλοποιούμε 63 μεγάλα αρδευτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 784 εκ. ευρώ

Γράφτηκε από
Χρ. Σταϊκούρας: Υλοποιούμε 63 μεγάλα αρδευτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 784 εκ. ευρώ                                       950x633

Την υλοποίηση 63 μεγάλων αρδευτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 784 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την επιθεώρηση των εργασιών της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στην Ηράκλεια Φθιώτιδας.

«Την υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και υπάρχει βούληση να προχωρήσουν και να περατωθούν», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε:

«Με τα έργα, μαζί με τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά που ήδη υλοποιεί το Υπουργείο συνολικού ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ, θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση νερού, ο εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης, η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και κατ΄ επέκταση η σημαντική βελτίωση του γεωργικού εισοδήματος».

Ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φθιώτιδας, Κώστα Αποστολόπουλο, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου στην Ηράκλεια, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θανάση Πετρογιάννη.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και περιλαμβάνει:

  • την εξασφάλιση της υδροληψίας από τον ποταμό Ασωπό,
  • κατασκευή νέου κλειστού αγωγού μέχρι την υδατοδεξαμενή,
  • αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού, κατασκευή νέων οικίσκων στα τρία υφιστάμενα αντλιοστάσια γεωτρήσεων και τριών αγωγών από τις γεωτρήσεις στην υδατοδεξαμενή,
  • κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής,
  • κατασκευή αντλιοστασίου τροφοδοσίας του δικτύου αρδεύσεως,
  • δίκτυο αρδεύσεως υπό πίεση μήκους 22.082 μ. και 92 υδροληψιών.

Το νέο αρδευτικό έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Χρ. Σταϊκούρας: Υλοποιούμε 63 μεγάλα αρδευτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 784 εκ. ευρώ

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *