Ξεκινούν οι χειμερινές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Γράφτηκε από
Ξεκινούν οι χειμερινές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας                                                                                                      950x534

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας παρουσιάζει για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, τα έργα των Γιασμίνα Ρεζά και Άλκη Ζέη και την πρώτη συνεργασία του με τον Γιώργο Κιμούλη. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι συντελεστές των χειμερινών παραγωγών αναφέρθηκαν με ικανοποίηση στα θεατρικά έργα που πρόκειται να παρουσιαστούν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023 από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παραγωγής «Ο θεός της σφαγής», ενώ την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 θα γίνει η πρεμιέρα της παιδικής παραγωγής «Ο Κεραμυδοτρέχαλος».

Σχετικά με την παράσταση «Ο θεός της σφαγής» οι συντελεστές δήλωσαν ικανοποιημένοι και έτοιμοι για την έναρξη των παραστάσεων. Από τη μεριά τους τόσο ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.  Γιάννης Μαργαρίτης όσο και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Γιώργος Κιμούλης αναφέρθηκαν με συγκίνηση στην μετά από χρόνια συνεργασία τους. Στη συνέχεια ο Γιώργος Κιμούλης δήλωσε το πόσο ουσιαστικό είναι να παρουσιάζονται έργα στην περιφέρεια γιατί με αυτό τον τρόπο δίνεται  βήμα έκφρασης στους νέους καλλιτέχνες, ενώ εξύμνησε τη σπουδαιότητα του θεσμού του θεάτρου ζητώντας, παράλληλα, την ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία.

Σχετικά με την παιδική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ «Ο Κεραμυδοτρέχαλος», τον λόγο πήρε η σκηνοθέτης Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, η οποία από την πλευρά της έδωσε τον τόνο της παράστασης. Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, τρυφερό και άμεσο, με σαφέστατες αναφορές στη μοναξιά και στην καταπίεση, μιλώντας παράλληλα για τον ρόλο της οικογένειας, τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *