Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο

Γράφτηκε από
Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο barth2 950x713

«Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα Κωνσταντινοπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίε, Ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, της εκλεκτής χορείας των Ιεραρχών, των αγίων πατέρων, των εκπροσώπων αρχών και φορέων του τόπου μας και του λαού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Σας καλωσορίζουμε και Σας ευχαριστούμε.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία Σας που λαμπρύνει, αλλά κυρίως για τις ενέργειές Σας, που αιτιάζουν τους εορτασμούς της πρώτης επετείου από την απόφαση της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου, η οποία προεδρευούσης της Αγιότητός Σας, κατέταξε τον-από ετών άγιο στις καρδιές των πιστών μας, και επισήμως Όσιο πλέον-πατέρα Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Σας ευχαριστούμε, όμως και για τη βαθιά και ουσιώδη ζέση Σας προς τα καθ’ ημάς διακυβεύματα, αποδεικνυόμενη μεταξύ άλλων και από την υψηλοτάτου συμβολισμού παρουσία Σας τον Ιούνιο του 2017, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, οπόταν ο προκάτοχός μου, Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε για πρώτη φορά το μεγάλο μας εγχείρημα για την απορρύπανση και προστασία του Ασωπού ποταμού· παρουσία που επανεπιβεβαίωσε την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ευαισθησία και προσφορά Σας στην πρόκληση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παναγιώτατε, ως ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας και σε ανάμνηση της ξεχωριστής αυτής ημέρας, επιτρέψατέ μας να Σας προσφέρουμε το πρώτο αντίτυπο της νέας μας λευκωματικής έκδοσης με τίτλο «Στερεά Ελλάδα-Στο σταυροδρόμι της Ιστορίας» και δεχτείτε παρακαλούμε τις ευχές μας για υγεία, δύναμη και ευλογία Κυρίου, ώστε να συνεχίσετε να επιτελείτε ακάματα το λαμπρό Σας έργο!

Σας ευχαριστώ!»

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *