Φωκίδα: Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου στο κτίριο “Μακεδών” της Κίρρας

Γράφτηκε από
Φωκίδα: Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου στο κτίριο “Μακεδών” της Κίρρας

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ “ΜΑΚΕΔΩΝ” Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου του κτιρίου “Μακεδών” στην Κοινότητα Κίρρας, καθώς και η εγκατάσταση φωτισμού για την ανάδειξη του κτιρίου.

Σκοπός της σύμβασης είναι ο καθορισμός του νομικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την υλοποίηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 40.100 ευρώ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει την ομαλή χρηματοδότηση και πληρωμή του έργου, μέχρι του ποσού των 35.100 ευρώ. Ο Δήμος Δελφών αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης, τη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου, καθώς και τμήμα της χρηματοδότησης του.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αναλάβαμε τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου «Μακεδών» στην Κοινότητα Κίρρας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Προχωρούμε πλέον στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο Δελφών για να υλοποιηθεί σωστά και σύντομα το έργο. Προβλέπεται και η φωταγώγηση για την ανάδειξη του κτιρίου, που αποτελεί έναν εξαιρετικό πολυχώρο πολιτισμικής ανάπτυξης».

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε: «Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου, το οποίο ήδη λειτουργεί ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος, ήρθε η ώρα της ολοκλήρωσης του περιβάλλοντα χώρου και της αισθητικής του αναβάθμισής του, καθιστώντας συνολικά το ακίνητο ένα πραγματικό στολίδι, στο κέντρο της Κίρρας. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο, καθώς με την άψογη συνεργασία τους δρομολογούμε και υλοποιούμε σπουδαία έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *