Κώστας Καραμανλής: Ο Τσίπρας προσβάλλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον ελληνικό λαό

Γράφτηκε από
Κώστας Καραμανλής: Ο Τσίπρας προσβάλλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον ελληνικό λαό                                         950x633

Στην πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», με τον κ. Γιώργο Αυτιά. 

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, που έλυσε το πολιτειακό, που νομιμοποίησε το ΚΚΕ, που έλυσε το γλωσσικό και που άνοιξε το δρόμο για να μπει η χώρα μας στο κλαμπ της Ευρώπης. «Επομένως αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσβολή, όχι μόνο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για το δημοκρατικό μας πολίτευμα», τόνισε και πρόσθεσε: 

«Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία υγιής Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Μην ξεχνάμε ότι η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, η οποία θεσπίστηκε από αυτό το κόμμα και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι η μακροβιότερη και πιο σταθερή περίοδος κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προειδοποίησε για τον κίνδυνο η «λάσπη στον ανεμιστήρα» να οδηγήσει σε άνοδο των άκρων. Υπογράμμισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα απαντήσει με όξυνση στην όξυνση, αλλά θα αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθήσουν το δρόμο του λαϊκισμού και της τοξικότητας, εκτιμώντας άλλωστε ότι: «Και η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη».

Ο κ. Καραμανλής σχολίασε επίσης ότι: «Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ‘‘Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία’’ προσβάλλει όλο τον ελληνικό λαό». Υπογράμμισε ότι τα τελευταία 48 χρόνια η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από κανέναν, χαρακτήρισε όσα λέει ο κ. Τσίπρας απίστευτη υπερβολή και λαϊκισμό και σημείωσε: «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας μας γυρνάει πίσω στο 2012, στις πάνω και στις κάτω πλατείες και καλό είναι αυτή την εποχή να την αφήσουμε πίσω μας».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε μάλιστα: «Οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα κοστολογούνται γύρω στα 46 δισ. ευρώ. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι κατά κανόνα στην πολιτική υπόσχονται αυτοί που δεν έχουν καμία πιθανότητα να έρθουν στην εξουσία και αυτό κάνει ο κ. Τσίπρας σήμερα».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται να συνεχίσει να κυβερνά μοιράζοντας το περίσσευμα ανάπτυξης με ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος, φέρνοντας επενδύσεις και σταθερότητα, αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό και όλες τις απειλές στα σύνορα, προχωρώντας με την ψηφιοποίηση του κράτους και τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών. 

«Όλες οι εκλογές έχουν ένα δίλημμα και το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι: Θα πάμε μπροστά ή θα πάμε πίσω; Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ;», τόνισε. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία, δηλώνοντας ότι ο ίδιος ανήκει σε μία σχολή πολιτικής σκέψης που δεν πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας. «Το στοίχημα και του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι να βγούμε μπροστά με μία δυνατή παρουσία την πρώτη Κυριακή, έτσι ώστε να μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία», δήλωσε. 

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας. «Βλέπουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επί τέσσερα χρόνια είναι μία απούσα αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να κάνει καμία σοβαρή πρόταση. Και δυστυχώς βλέπουμε ένα τρίτο κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει», σχολίασε και πρόσθεσε: «Ας μας πουν, ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης, στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν βγει αυτοδύναμη τι θα κάνουν».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε επίσης ότι η σημερινή διαμάχη στον κεντροαριστερό χώρο καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βγει ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη και αυτοδύναμη στη δεύτερη. 

«Η Νέα Δημοκρατία έδειξε τα τελευταία 3,5 χρόνια ότι ήρθε να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Ποιο είναι αυτό το κενό; Το κενό που άφησαν όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι. Τι λέμε εμείς; Λέμε ‘‘ναι’’ στην ελεύθερη αγορά, δεν είμαστε κρατιστές. Από την άλλη όμως η ελεύθερη αγορά πρέπει να έχει κανόνες και πρέπει να υπάρχει κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε ειδικότερα στα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, στη μείωση φόρων και την αύξηση των συντάξεων. «Εμείς δίνουμε αύξηση στον κατώτατο μισθό. Δεν θέλω να σας θυμίσω τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους νόμους Κατρούγκαλου του κοινωνικού κράτους» υπενθύμισε επίσης και πρόσθεσε: «Επομένως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά ένα κεντροδεξιό πατριωτικό κόμμα, είναι ένα κόμμα με κοινωνικές ευαισθησίες. Και αυτό δεν το λέμε δύο μήνες πριν τις εκλογές το έχουμε δείξει στην πράξη τρεισήμισι χρόνια τώρα».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα πολύ σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιούνται στις Σέρρες, όπως σε όλη την περιφέρεια και σε όλη την Ελλάδα, και πρόσθεσε ότι: «Οι Σέρρες είναι πρωτοπόρες σε αυτή τη μάχη, για να βγάλουμε ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας προχωράει ήδη, καθώς σε όλη την Αθήνα υπάρχουν εργοτάξια, οι μετροπόντικες έχουν έρθει και οι πρόδρομες εργασίες τελειώνουν. «Αποδείξαμε στον Πειραιά ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε και να ολοκληρώνουμε τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών που έχει ανάγκη η χώρα και αυτό ξέρετε έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία», ανέφερε επίσης, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ ο κατασκευαστικός κλάδος θα συνεισφέρει γύρω στο 8% του ΑΕΠ μέχρι το 2025

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *