Φθιώτιδα: Εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στον ΤΟΕΒ Μεξιατών

Γράφτηκε από
Φθιώτιδα: Εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στον ΤΟΕΒ Μεξιατών                                     950x633

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπορεί με την υλοποίηση έργου ενεργειακής αναβάθμισης του ΤΟΕΒ Μεξιατών του Δήμου Λαμιέων. Έργο, αρχικού προϋπολογισμού 426.220 ευρώ (με 24% Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, συνολικής ισχύος 334 kw με προφανή στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τελικά του κόστους παραγωγής για τους αγρότες – μέλη του ΤΟΕΒ Μεξιατών.

Για την υλοποίηση του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση ΤΟΕΒ Μεξιατών-Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών», υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΤΟΕΒ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία εξασφάλισε τη χρηματοδότηση.

Ακολούθησε η δημοπράτηση του έργου, η κήρυξη αναδόχου του έργου και η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί στους 3 μήνες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δώσαμε χέρια με τον ΤΟΕΒ Μεξιατών για να προχωρήσουμε σε ένα πρωτοποριακό έργο εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και μείωσης του κόστους παραγωγής.

»Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπήκε μπροστά, χρηματοδότησε το έργο αρχικού προϋπολογισμού 426.220 ευρώ και ξεκινά πλέον η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, συνολικής ισχύος 334 kw, το οποίο θα ρευματοδοτεί τα συστήματα άρδευσης.

»Συνολικά, θα ωφεληθούν 2.500 περίπου αγροτικές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, ανοίγουμε το δρόμο και για δεκάδες άλλους ΤΟΕΒ της Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο, προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά για να μειώσουν αισθητά το κόστος παραγωγής».

Κατηγορίες άρθρου:
Ενέργεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *