Φεστιβάλ Γεύσεων και Γιορτή Εφτάζυμου στην Κρήτη

Γράφτηκε από
Φεστιβάλ Γεύσεων και Γιορτή Εφτάζυμου στην Κρήτη

Η γιορτή του εφτάζυμου, το φεστιβάλ γεύσεων, είναι ένας επιτυχημένος θεσμός χρόνων για την Κασταμονίτσα και την ευρύτερη περιοχή. Έτσι για μια ακόμη χρονιά φέτος το Σάββατο 12 Αυγούστου πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η μεγάλη διοργάνωση στο όμορφο χωριό με πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις.

Εικόνες και γεύσεις παράδοσης θα πλαισιώνουν από το απόγευμά τους δρόμους του χωριού.

Εθελόντριες θα ετοιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα στα γραφικά  στενά και ενθύμια της λαϊκής παράδοσης θα κοσμούν τους δρόμους.

Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γευτεί και να παρακολουθήσει πως παρασκευάζονται τα παραδοσιακά εφτάζυμα, σκιουφιχτά μακαρόνια, τηγανίτες, καλιτσούνια, αγνόπιτες και άλλα πολλά παραδοσιακά εδέσματα.

Στους δρόμους του χωριού θα στηθούν αναπαραστάσεις από παλιά επαγγέλματα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν το παραδοσιακό εφτάζυμο ψωμί για το οποίο φημίζεται η Κασταμονίτσα.

Στην πλατεία, οι νεαροί μουσικοί Μανώλης Κορναράκης, Μανώλης Τσαπάκης και Στέλιος Νικολιδάκης θα συντροφεύουν τους επισκέπτες με παραδοσιακά ακούσματα και σκοπούς. Επίσης ο πολυβραβευμένος ιερέας Μανόλης Καλαϊτζάκης με τους μαθητές του θα βρίσκεται στην κεντρική είσοδο των εκδηλώσεων παρουσιάζοντας διαδραστικά την τέχνη της ξυλογλυπτικής.

Η ημέρα θα κλείσει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με παραδοσιακό γλέντι από το συγκρότημα του Μιχάλη Σταυρουλάκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *