Συναυλία στο Ηράκλειο για τα 110 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Γράφτηκε από
Συναυλία στο Ηράκλειο για τα 110 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα                                                      110

Σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στο Κηποθέατρο του Δήμου Ηρακλείου, «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» θα παρουσιαστεί μια μεγάλη συναυλία για τον εορτασμό συμπλήρωσης 110 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες.

Συμμετέχουν οι: Βασίλης Σκουλάς με 5μελής ορχήστρα, Μελίνα Κανά και Γιώργος Ζερβάκης, επίσης καλλιτέχνες από την Κρήτη και από όλη την Ελλάδα.

Θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο ρεπερτόριο με επιλογές από την παραδοσιακή κρητική μουσική. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί και να απολαύσει τραγούδια που έγιναν ύμνοι, σημάδεψαν την εποχή τους, αλλά και γενιές ολόκληρες και ακούγονται μέχρι σήμερα ως ύμνοι στην ελευθερία αλλά και την υπερήφανη κρητική ψυχή. Όμως η Κρήτη δεν ξέρει μόνο να πολεμά, ξέρει και να αγαπά με πάθος, γι’ αυτό και τους επαναστατικούς ύμνους θα συνοδέψουν μουσικά μανιφέστα για τον έρωτα, όλος ο λυρισμός της κρητικής ιδιοσυγκρασίας που μπήκε σε στίχους και τραγούδησε τον έρωτα, την αγάπη για την οικογένεια, τη λαχτάρα για επιστροφή, τη γλυκιά προσμονή του γυρισμού στην πατρίδα, την υπερηφάνεια να αγναντεύεις τα βουνά της Κρήτης…

Και κάπως έτσι η μεγάλη συναυλία για τα 110 χρόνια της ένωσης της Ελλάδας με την Κρήτη, γίνεται μία μουσική γέφυρα που ενώνει το χτες με το σήμερα, την παράδοση με τις προκλήσεις της εποχής μας και θυμίζει την ανάγκη για ενότητα των Ελλήνων σε όποια άκρη της γης και αν βρίσκονται.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *