Σε εγρήγορση ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας

Γράφτηκε από
Σε εγρήγορση ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας elpis

Σε εγρήγορση παραμένει ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Ελπίς», το οποίο αναμένεται να είναι ακόμη πιο έντονο τις επόμενες ώρες και ημέρες, και ειδικότερα από τη νύχτα της Κυριακής, πιθανώς έως και την Τρίτη. Για τον καλύτερο συντονισμό όλων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός:

 Προκάλεσε σήμερα, Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, τηλεδιάσκεψη με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη.
 Συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη Υπουργών – Περιφερειαρχών – εκπροσώπων φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και
ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στο πρώτο κύμα κακοκαιρίας και κράτησε ανοικτό το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο. Συνδράμει παράλληλα τους Δήμους, όπου απαιτείται, για τη διάνοιξη συγκεκριμένων τμημάτων του δημοτικού δικτύου, τα οποία διασυνδέουν ορεινούς οικισμούς.
 
«Παραμένουμε σε εγρήγορση από την Παρασκευή και καταφέρνουμε -μέχρι στιγμής- να κρατάμε ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ υποστηρίζουμε και όσους Δήμους χρειάζονται τη συνδρομή για δημοτικές οδούς, ώστε να μην έχουμε αποκλεισμένα χωριά και οικισμούς.
 
»Αναμένουμε ένταση του καιρικού φαινομένου τις επόμενες ώρες και προετοιμαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε. Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους, την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την 5η Υγειονομική
Περιφέρεια, το ΕΚΑΒ και τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί όποιο φαινόμενο παρουσιαστεί
.

»Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Σε εγρήγορση ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας 7606arx
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *