Συνάντηση Ιωάννη Μπούγα με εκπροσώπους του Αλβανικού Κοινοβουλίου

Γράφτηκε από
Συνάντηση Ιωάννη Μπούγα με εκπροσώπους του Αλβανικού Κοινοβουλίου

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) ΝΔ κ. Ιωάννη Μπούγα, πραγματοποιείται διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας του Προέδρου της ΚΟ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας κ. Taulant Balla, ο οποίος συνοδεύεται από την Αντιπρόεδρο της ΚΟ κα Anila Denaj, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος κ. Arben Pellumbi, τον Βουλευτή Αργυρόκαστρου κ. Laert Duraj και τη διπλωματική σύμβουλο της ΚΟ κα Odeta Berberi.

Ο κ. Μπούγας υποδέχθηκε την αλβανική αντιπροσωπεία στη Βουλή, μαζί με τους Βουλευτές κ.κ. Ιωάννη Βρούτση (Κυκλάδων) – Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη (Ιωαννίνων) – Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Άννα Καραμανλή (Νοτίου Τομέα Αθηνών) – Αναπλ. Γεν. Γραμματέα ΚΟ ΝΔ, Μαρία Κεφάλα (Ιωαννίνων) – Αντιπρόεδρο Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αλβανίας και Αναστάσιο Χατζηβασιλείου (Σερρών) – Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων ΝΔ.

Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν θέματα από όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, όπως μεταξύ άλλων, η αλβανική οικονομία, η εμπορική συνεργασία και επιχειρηματικότητα, οι ελληνικές επενδύσεις, η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές, ο τουρισμός, οι μεταφορές κ.α. Με ιδιαίτερη έμφαση, τονίστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα ΚΟ ΝΔ αφενός η ανάγκη επίσπευσης της παραπομπής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης του ζητήματος της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο κρατών, και αφετέρου τα θέματα σχετικά με τα περιουσιακά και άλλα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που θα καθορίσουν και την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

Συνάντηση Ιωάννη Μπούγα με εκπροσώπους του Αλβανικού Κοινοβουλίου BOUGAS AL PARL2
Προς τον επικεφαλής της αλβανικής αντιπροσωπείας, ο Βουλευτής Φωκίδας προσέφερε αριθμημένο αντίγραφο από τα έργα τέχνης της Βουλής, αποτυπωμένο σε plexiglass, που απεικονίζει τη «Δέηση για την ειρήνη» (έργο Αλέκου Κοντόπουλου), καθώς και πίνακα με δελφικά παραγγέλματα. Επιπλέον, σε όλα τα μέλη της αποστολής προσέφερε αντίτυπα της έκδοσης του Ιδρύματος Βουλής των Ελλήνων «Οι τοιχογραφίες του Μεγάρου της Βουλής» (έργο Μιλτιάδη Παπανικολάου – αγγλική έκδοση).

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *