Συνάντηση ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Κίνας

Γράφτηκε από
Συνάντηση ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Κίνας                                                                                                                                                                                      950x633

Συνάντηση με εξαμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υποθέσεων Κοινωνικής Ανάπτυξης του 14ου Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον κ. Yang Zhenwu, είχε στη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τις σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως η οικονομία, η ναυτιλία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και εν γένει η κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των δύο λαών. Εκφράστηκαν ο αμοιβαίος θαυμασμός και η εκτίμηση στη μακραίωνη ιστορία και την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, αλλά και μεταξύ των μελών των δύο ανώτατων δημοκρατικών σωμάτων άσκησης πολιτικής, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τη μία πλευρά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου από την άλλη.  

Στη συνέχεια η κινεζική αντιπροσωπεία είχε σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ. κ. Β. Οικονόμου και διακομματική αντιπροσωπεία από τα μέλη της Επιτροπής κ. Γ. Γαβρήλο εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κ. Ι. Τσίμαρη εκ μέρους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως και στην πρώτη συνάντηση, στη σύσκεψη εργασίας καταγράφηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα, και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, των εργασιακών σχέσεων, των ζητημάτων κοινωνικής ασφάλισης και υγείας των εργαζομένων, της υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ατόμων με αναπηρία κ.ά. Στο πλαίσιο της σύσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά ζητήματα λειτουργίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών, καθώς και του τρόπου νομοθέτησης και λήψης αποφάσεων στην άσκηση της πολιτικής.

Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε η βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας  προς την κατεύθυνση υλοποίησης των αμοιβαίως επωφελών στρατηγικών στόχων για την Ελλάδα και την Κίνα. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων διαβεβαίωσαν την κινεζική αντιπροσωπεία ότι η Βουλή των Ελλήνων θα εξακολουθήσει με θέρμη να στηρίζει την κοινοβουλευτική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας και την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος των δύο λαών, ενώ η κινεζική πλευρά προσκάλεσε τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε αντίστοιχη επίσκεψη στην Κίνα.

Βουλή των Ελλήνων

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *