Σημεία συνέντευξης Γ. Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά

Γράφτηκε από
Σημεία συνέντευξης Γ. Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά

Η εκλογική διαδικασία είναι, πρώτα και πάνω από όλα, μια στιγμή ευθύνης για τους πολίτες. Με την ψήφο μας συνδιαμορφώνουμε το μέλλον που θα ζήσουμε. Η κάλπη είναι καινούρια, άδεια.

Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός. Μια πολύ μικρή διαφορά στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει μεγάλη διαφορά στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Μια καθαρή εντολή, σαν και αυτή που οι πολίτες έδωσαν στις 21 Μαΐου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία -η εμφατική της επιβεβαίωση την επόμενη Κυριακή- είναι αυτό που επιδιώκουμε για να προχωρήσουμε με σιγουριά, σταθερότητα, προοπτική σε καιρούς ταραγμένους.

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας επανήλθε εμφατικά στην επικαιρότητα το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού και με τα όσα ακολούθησαν επανέρχεται στο προσκήνιο η διαφορά αντίληψης που υπάρχει σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή του.

Από τη μια έχουμε μια άποψη που λέει πρέπει να έχουμε μια διπλή πολιτική. Και στήριξης στις χώρες από όπου φεύγουν οι μετανάστες, από όπου εκεί όπου ο κόσμος κυνηγά μια καλύτερη μοίρα, και ρήξης χωρίς κανένα συμβιβασμό με αυτούς τους εγκληματίες, τους διακινητές, τα καθάρματα όπως τους χαρακτήρισε χθες και ο Πρωθυπουργός. Αλλά και μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, που δεν θα επιτρέψει να ξαναζήσουμε τις συνθήκες χάους. Συνθήκες που ούτε με τον ανθρώπισμό μας ταίριαζαν, ούτε το Διεθνές Δίκαιο, την κοινωνική συνοχή και τάξη υπηρετούσαν. Συνθήκες που ζήσαμε το 2015-2019.

Απέναντί μας έχουμε έναν «αναβαπτισμένο» Ερντογάν, ο οποίος δεν σταμάτησε τους ισχυρισμούς περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Η χώρα μας χρειάζεται μια ψύχραιμη, αλλά αποφασιστική ηγεσία και για να συνεχίσει την ενίσχυση τους διεθνούς της κύρους και του γεωπολιτικού της αποτυπώματος, αλλά και για να υλοποιήσει όλα αυτά που παρουσιάσαμε ως προοπτική για την κάθε ελληνική οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία, όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες την επόμενη τετραετία.

Ένα δρόμο προκοπής που όλοι μας μπορούμε να βαδίσουμε, εφόσον έχουμε ένα σταθερό οικοσύστημα πολιτικής διακυβέρνησης και οικονομίας το επόμενο διάστημα. Στο τιμόνι της χώρας, για να τα έχουμε όλα αυτά, πρέπει να βρίσκεται ένας πολιτικός που έχει αποδείξει τα χαρακτηριστικά και της ηγεσίας και της ενσυναίσθησης, ότι δηλαδή καταλαβαίνει πότε πρέπει να παρέμβει, να κάνει πράγματα έξω από το κουτί, κάθε μέρισμα της οικονομίας και της ανάπτυξης να γίνει κοινωνικό μέρισμα για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών χωρίς να μείνει κανένας πίσω.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *