Εύβοια: Ξεκινούν νέα έργα προϋπολογισμού 9.380.000 €

Γράφτηκε από
Εύβοια: Ξεκινούν νέα έργα  προϋπολογισμού 9.380.000 € odiko

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τις αναγκαίες εντάξεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους 39.752.000 € για πέντε έργα αποκατάστασης και βελτίωσης υποδομών της βόρειας Εύβοιας, ολοκλήρωσε τις αναγκαίες μελέτες και τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε ήδη δύο έργα, αρχικού προϋπολογισμού 9.380.000 €, τα οποία και ξεκινούν την επόμενη περίοδο. Πρόκειται για τα έργα:

 «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 8.500.000 € (με Φ.Π.Α.). Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών και φθορών επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Εύβοιας, εντός των διοικητικών ορίων της περιοχής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Περιλαμβάνονται τμήματα:

  • Της Εθνικής οδού υπ’ αρ. 77 (Χαλκίδα-Ιστιαία-Αιδηψός) πριν από τον οικισμό Βασιλικά έως τα Λ. Αιδηψού.
  • Των Επαρχιακών οδών Ροβιές-Ιστιαία-Κανατάδικα, Καμάρια-Μονοκαρυά-Κρυονερίτης, Ωρεοί-Ταξιάρχης-Καστανιώτισσα-Γαλατσάδες και Ροβιές-Ήλια-Λ. Αιδηψού. Επίσης, θα ανακατασκευασθεί η υφιστάμενη γέφυρα Μονοκαρυάς.
     
     «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΜΒΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 880.000 € (με Φ.Π.Α.). Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών και φθορών του οδικού ηλεκτροφωτισμού επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Εύβοιας, εντός των διοικητικών ορίων των δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Άγ. Άννας και Ιστιαίας -Αιδηψού.

Τα τρία έργα, που εκκρεμούν και αναμένεται να συμβασιοποιηθούν εντός των επομένων ημερών, αφορούν σε αποκατάσταση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Μαντοδίου-Λίμνης Αγ. Άννας και σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης για τους δύο δήμους. Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθειά μας για την αποκατάσταση και την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας. Ένας στόχος ζωής, τον οποίο θα
κατακτήσουμε όλοι μαζί, με πρώτους τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας
.

»Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις που φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση των οδικών υποδομών μας. ολοκληρώσαμε τις αναγκαίες μελέτες και τους διαγωνισμούς και ξεκινούμε ήδη με τα δύο πρώτα έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,4 εκατομμυρίων ευρώ

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε τις συμβάσεις για το σύνολο των πέντε έργων μας, με στόχο να τα εκτελέσουμε γρήγορα και σωστά για να τα παραδώσουμε στους πολίτες της βόρειας Εύβοιας».

Εύβοια: Ξεκινούν νέα έργα  προϋπολογισμού 9.380.000 € odiko2archiv
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Προχωράμε με γρήγορα, σταθερά και αποφασιστικά βήματα μακριά από την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι μεγάλες πυρκαγιές της βόρειας Εύβοιας

»Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και οι αποκαταστάσεις βλαβών στον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων μας, έρχονται άμεσα να δώσουν ανάσες στην ασφάλεια και την ποιότητα των οδικών μας αρτηριών, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της βόρειας Εύβοιας

»Μέσα από τον προγραμματισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Εύβοιας και πάντα σε στενή συνεργασία με τις Δημοτικές μας Αρχές θέτουμε προτεραιότητες και επιλύουμε προβλήματα πολλών ετών».

Εύβοια: Ξεκινούν νέα έργα  προϋπολογισμού 9.380.000 €
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *