Πλήθος κόσμου στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Γράφτηκε από
Πλήθος κόσμου στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς IMG 7510 950x633

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με τίτλο «…και εις έτη πολλά», στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

Κατά την είσοδο στο Δημοτικό Θέατρο, αντί εισιτηρίου, πραγματοποιήθηκε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία, παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες: Στέλλα Κονιτοπούλου, Βασιλική Καρακώστα, Μανώλης Κονταρός και Παναγιώτης Λάλεζας. Συμμετείχε η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Κώστας Τσουρός, η Νόνη Δούνια και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Στο πλαίσιο της συναυλίας προσφέρθηκαν χρηματικές επιταγές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την οικονομική στήριξη της Μητρόπολης Πειραιώς και τη συμπαράσταση στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις άγιες ημέρες.

zarakeli  Πλήθος κόσμου στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς IMG 7521 263x300

Επίσης, στην εκδήλωση  τιμήθηκε για το έργο του και την προσφορά του στην Μητρόπολη, ο εκλιπών δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος, σύζυγος της Αντιδημάρχου Πειραιά Ανδριάνας Ζαρακέλη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, με λόγια συγκινητικά, προσέφερε στον γιο τους Γιάννη  και στην κα Ζαρακέλη, μια Εικόνα της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Μητρόπολη όπως και όλη η Εκκλησία αγωνίζεται για να καταδείξει ότι η αρχή και το τέλος της ζωής είναι η αγάπη, εκφράζοντας τη βαθιά του ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που προσφέρουν ανιδιοτελώς, επί 365 ημέρες τον χρόνο, στον συνάνθρωπο.

moralis-dimas-fasoulas  Πλήθος κόσμου στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς 6064712 300x200

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης βράβευσε τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα  για την μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό. 

Ο κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τη Μητρόπολη Πειραιά για την εκδήλωση, τονίζοντας ότι  ο Πειραιάς, αλλά και  ο ίδιος ως Δήμαρχος της πόλης, είναι τυχεροί που έχουν έναν τόσο δραστήριο Μητροπολίτη, ο οποίος αναπτύσσει έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε:

«Η προσφορά του Ολυμπιακού στην Μητρόπολη Πειραιά, καθώς και στον Δήμο Πειραιά είναι συνεχής, εξαιρετικά σημαντική και πολύτιμη. Είναι άλλωστε γνωστό πως με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν υλοποιηθεί στην πόλη μας τα τελευταία 9 χρόνια σημαντικές παρεμβάσεις και έργα στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού, δράσεις για τα παιδιά του Πειραιά και για τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας και νομίζω ότι απέδειξε αυτό που είπε το 2014, ότι «ερχόμαστε στην πόλη για να προσφέρουμε, για να δώσουμε και όχι να πάρουμε». Είναι πολλά και αναγκαία αυτά που κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την Μητρόπολη, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στην πόλη μας. Στην νέα δημαρχιακή θητεία ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν θα είναι μαζί μας αλλά κατεγράφη ως ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στην ιστορία του Πειραιά. Τον ευχαριστώ πραγματικά για τη στήριξη και για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως θα συνεχίσει να είναι δίπλα και στον Δήμο Πειραιά και στη Μητρόπολη.

Θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια για τον Παναγιώτη Τζένο, που δεν είναι μαζί μας. Δεν ήμουν σε αυτούς που μπορεί να έλεγε κολλητούς φίλους του, αλλά ζω την Ανδριάνα πέντε χρόνια και έζησα, τον τελευταίο χρόνο, τον γιο τους. Ο Γιάννης είναι αξιοπρεπέστατος, ευγενής, είναι πραγματικά «κύριος» με όλη την έννοια της λέξης και ασφαλώς δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από ένα παιδί που είναι γιος του Παναγιώτη και της Ανδριάνας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους».

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, μεταξύ άλλων, επεσήμανεότι άνθρωποιόπως είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που προσφέρουν στην κοινωνία μας, στον αθλητισμό και στη Μητρόπολη, αλλά και η Εκκλησία είναι αυτοί που στήριξαν του ανθρώπους σε δύσκολες στιγμές,  στην κρίση και μετέπειτα. Ευχαριστούμε πολύ για το έργο σας και εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευτυχία και καλές γιορτές».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος.

Πλήθος κόσμου στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς christougenniatikh synavlia ieras mitropolis peiraiws 780x470 1
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *