Πιερία: Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Γράφτηκε από
Πιερία: Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους                                                                                                                   950x1344

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη «Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) και τον Αθλητικό Σύλλογο Τριάθλου «ΤΡΙΑΣ».

Η δράση θα περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, στάσεις σε Ιερούς Ναούς της Κατερίνης και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας, ανάπαυλα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού και επιστροφή μέσα από την Δ.Κ. Καλλιθέας και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, πέρασμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και τον Ιερό Αγίας Άννης και τερματισμό στο συγκρότημα  Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σβορώνο. Η χιλιομετρική απόσταση είναι περίπου  29χλμ με πολλές στάσεις στα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.

Την υγειονομική κάλυψη της δράσης θα αναλάβουν το Παράρτημα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης κ. Ιωάννη Νταντάμη, τον Σύλλογο «ΤΡΙΑΣ» και όλες τις εθελοντικές ομάδες για την πολύτιμη αρωγή τους στη διοργάνωση ανέφερε χαρακτηριστικά:  

«Η ανάδειξη και η γνωριμία των Λατρευτικών και Προσκυνηματικών τόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μέσω και του περιηγητικού αθλητισμού, αποτελεί καθοριστικής σημασίας ζήτημα για την Ιερά Μητρόπολή μας. Επιθυμούμε να καταστεί θεσμός, στον οποίο θα συνδυάζεται η ενημέρωση και ξενάγηση με αναφορά την μετακίνηση μέσω του ποδηλάτου, χωρίς αγωνιστικούς κανόνες».

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην κάτωθι ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/15iDBIfEF2hberhTGlLn6rcIjf1hZ3XJIVRuuYnrPHVg/edit?pli=1

Οι νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών θα πρέπει, εκτός από την συμπλήρωση της παραπάνω φόρμας, να συνοδεύονται από τον γονέα τους ή να έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της δράσης υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του γονέα ή του κηδεμόνα τους, επικυρωμένη  μέσω gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 23510 45081 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@imkitrous.gr

Επίσης μπορούν να ενημερωθούν μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, www.imkitrous.gr ή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *