Ο ΣΒΣΕ ενώνει τις δυνάμεις του με τον ΣΕΒ

Γράφτηκε από
Ο ΣΒΣΕ ενώνει τις δυνάμεις του με τον ΣΕΒ

Με κοινό στόχο τη διασύνδεση αποφοίτων, νέων και εργαζομένων με τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) και ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών υλοποιούν την ολοκληρωμένη δράση «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Στερεά Ελλάδα». Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs, και περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, μέσω ενός ένα πλήρους, σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος 144 διδακτικών ωρών και επισκέψεων σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΒΣΕ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διά ζώσης από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου στα Οινόφυτα από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ.
  • Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων και συμβουλευτική.
  • Ευκαιρίες απασχόλησης στην ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Αυτοματιστή σε μία από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΒΣΕ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η δράση «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Στερεά Ελλάδα» απευθύνεται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε συναφείς ειδικότητες, χωρίς προηγούμενη ή με μικρή προϋπηρεσία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αλλά και να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά σε μία από τις σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΒΣΕ στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Στη δράση θα συμμετέχουν 15 άτομα, κατόπιν επιλογής.
Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 15 Οκτωβρίου

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ ως μέρος της συνεισφοράς της βιομηχανίας προς την κοινωνία και το ανθρώπινο δυναμικό της Στερεάς Ελλάδας. Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΣΕ, κος Πάνος Λώλος αναφέρει: «Για μία ακόμη φορά ο ΣΕΒ, με την πρωτοβουλία “Skills4Jobs” δίνει τη δυνατότητα σε νέους, μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις, να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις. Συνεργός στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που υλοποιείται στη Στερεά Ελλάδα, είναι ο ΣΒΣΕ, με την παράλληλη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Ο στόχος μας είναι διττός: από τη μία να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων Ηλεκτρολόγων Αυτοματιστών και από την άλλη να επανδρώσουμε τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΒΣΕ που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, με ανθρώπους που έχουν το πάθος, τη διάθεση αλλά και τις ικανότητες να προσφέρουν. Φυσικά, η συνεργασία μεταξύ ΣΒΣΕ και ΣΕΒ δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με αντίστοιχες πρωτοβουλίες που θα απευθύνονται και σε άλλες ειδικότητες».

Όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης: «Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ “Skills4Jobs”, και συγκεκριμένα για την ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων Αυτοματιστών, συνεχίζει το ταξίδι της στην περιφέρεια, αυτή τη φορά στη Στερεά Ελλάδα, με τη συνεργασία του ΣΒΣΕ και την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Στο πρόγραμμα αυτό προσφέρουμε στους νέους μας σύγχρονες τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης σε μία περιφέρεια με σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα και μεγάλες ανάγκες στελέχωσης σε εξειδικευμένα βιομηχανικά επαγγέλματα. Μέσω της συνεργασίας ΣΕΒ και ΣΒΣΕ διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής να καλύψουν τις κενές θέσεις απασχόλησης και παράλληλα ενδυναμώνουμε τους νέους να διεκδικήσουν σταθερές δουλειές σε σημαντικές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα “Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Στερεά Ελλάδα” συνεχίζει την πρωτοβουλία του ΣΕΒ που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην Αττική και τη Θεσσαλία, ενώ προτεραιότητα του ΣΕΒ είναι η επέκτασή του και με άλλες ειδικότητες σε όλες τις περιφέρειες με σημαντική συγκέντρωση βιομηχανικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία και τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΒΣΕ (αρμόδια κα Ξανθή Αρμένη), στο τηλέφωνο: 22620 56699 και στο email: info@svse.gr.

Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *