Ο Δήμος Δελφών προχωρά σε διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Δελφών προχωρά σε διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων                                     950x632

Ο Δήμος Δελφών προχώρησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και άμεσα ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, η εγκατάσταση του οποίου θα ωφελήσει πολλαπλώς τους χρήστες, την συνολική κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε τον καθορισμό των όρων για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Δελφών», προϋπολογισμού 247.809,04 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται να γίνει προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης, το οποίο περιλαμβάνει:

Προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων• Ολοκληρωμένο σύστημα στάθμευσης-φόρτισης-διαχείρισης (θέσεις κλειδώματος, σύστημα φόρτισης, ειδικό λογισμικό διαχείρισης, Mobile εφαρμογή, εξοπλισμό έκδοσης καρτών συνδρομητών κ.α.).

Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος θα επιτρέπεται η μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού, για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ ακολούθως θα επιστέφονται από τους χρήστες σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης-αυτόματης φόρτισης που θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Μέσω του εν λόγω συστήματος ο Δήμος θα προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα, με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου. Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών για τη γνωριμία τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας δήλωσε: «Η προσπάθειά μας να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών, περνά δίχως καμία αμφιβολία μέσα από την ενίσχυση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, φιλικότερων τόσο απέναντι στο χαρακτήρα μίας πόλης, όσο και στο περιβάλλον. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονίζοντας καθημερινά το Δήμο και τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες του».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *