Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη

Γράφτηκε από
Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη pyrkagia canadair 950x713

Φωτιά ξέσπασε στις 17:19 στην Πεντέλη. Επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών 60 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες με ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων.

Επιπρόσθετα, οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

Έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων από τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να μεταβούν στην πυρκαγιά της Πεντέλης.

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Κινητοποιήθηκε επίσης μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνσης πολιτών από οικισμούς.

Έχουν εκδοθεί ήδη 4 μηνύματα από το 112 και συγκεκριμένα:

Στις 18:20 για ενημέρωση των κατοίκων στις περιοχές, Πεντέλη Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης Διώνη και Καλλιτεχνούπολη για το γεγονός ότι υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή

Και για προληπτικούς λόγους στις 18:45 για εκκένωση του οικισμού Ντράφι.

Στις 19:50 για εκκένωση της Ανθούσας και στις 20.10 για εκκένωση των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα 

Έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας κυρίως για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής των οικισμών για τους οποίους έχουν εκδοθεί τα μηνύματα από το 112.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *