Νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στο Πικέρμι

Γράφτηκε από
Νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στο Πικέρμι                                                                                           950x682

Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στο Πικέρμι, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και πόρους του Δήμου ύψους 1. 37 εκ. ευρώ.

Παρών στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Η δυναμικότητα του Παιδικού Σταθμού που κατασκευάστηκε επί της οδού Ολυμπιονικών στη ΔΕ Πικερμίου είναι 77 θέσεων νηπίων και σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες καλύπτει τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής των παιδιών για τους κατοίκους της περιοχής. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο με κεντρικό κλιματισμό, υποδομές για εμποδιζόμενα άτομα, πυροσβεστικό δίκτυο με δεξαμενή νερού, πιεστικό συγκρότημα και springlers, ανελκυστήρα, δομημένη καλωδίωση, φωτιστικά led χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ανοικτό θέατρο 100 θέσεων και περιβάλλοντα χώρο με παιδική χαρά και φύτευση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου για τη συνεργασία και επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για εμάς η στήριξη της προσχολικής αγωγής είναι μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητές μας, στο πλαίσιο των δράσεων δημιουργίας ή αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Και βεβαίως, ο παιδικός σταθμός αποτελεί μια σημαντική διευκόλυνση για τους εργαζόμενους γονείς, καθώς γνωρίζουν ότι το παιδί τους βρίσκεται σε ένα υγιές, δημιουργικό και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, όσο αυτοί βρίσκονται στην εργασία τους. Από  την αρχή της θητείας μας στόχος μας ήταν, η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης. Γιατί η επένδυση στις νέες γενιές είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε. Σε αυτό το πλαίσιο ως Περιφέρεια χρηματοδοτήσαμε από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ογδόντα δύο (82) Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. € και συγκεκριμένα:

30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74εκ. €.

23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκ. €.

29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκ. €, στους Δήμους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ε. Μπουρνούς ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για το έργο και τόνισε μεταξύ άλλων:

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Ένα έργο που οραματιστήκαμε ως δημοτική αρχή το 2014 και με μελέτες που καταρτήσαμε, πείσαμε τις υπηρεσίες της περιφέρειας και τη διοίκηση για τη χρηματοδότηση του. Το παραδίδουμε στους πολίτες και στα παιδιά μας.

Το έργο

Ειδικότερα το κτίριο είναι διώροφο με Υπόγειο και στέγη, επιφάνειας δόμησης, 470,56 μ2. και συνολικής επιφάνειας, 705,09 τμ. Στον Α΄ όροφο υπάρχουν δύο εξώστες συνολικής επιφάνειας 42,00 τμ., που επικοινωνούν με την αίθουσα διημέρευσης των παιδιών. Ο σχεδιασμός των χώρων απασχόλησης παιδιών έγινε έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων με κατάλληλες διαστάσεις για να γίνονται εναλλακτικά τραπεζαρίες.

Το εν λόγω κτίριο τοποθετήθηκε στο μέσο σχετικά του οικοπέδου, ώστε να σχηματιστούν στις άκρες δύο επαρκείς σε μέγεθος και αναλογίες υπαίθριοι χώροι – αυλές. Στόχος να μπορούν τα παιδιά στις υπαίθριες δραστηριότητές τους και να διαχωρίζονται, σε δύο ισοδύναμες και εύκολα ελεγχόμενες ενότητες αλλά και να μπορούν να έχουν όλα μαζί κοινές δραστηριότητες, στον έναν από τους δύο υπαίθριους χώρους.

Ο περιβάλλων χώρος διακρίνεται γενικά σε δύο αυλές, μία στο βορειοανατολικό άκρο και μία στο νοτιοδυτικά άκρο, συνδεόμενες ισόπεδα μεταξύ τους με διάδρομο και παρτέρια πρασίνου, από τη νοτιοανατολική μακριά πλευρά του οικοπέδου.

Το κτίριο του Α΄ Παιδικού Σταθμού Πικερμίου έχει σχεδιαστεί με κεντρικό στόχο την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των ΑΜΕΑ αλλά και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από πλευράς κινητικότητας, σε όλους τους χώρους του και την παροχή εξυπηρετήσεων παραμονής εντός αυτού.

Νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στο Πικέρμι
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *