Νέος ποδηλατόδρομος στα Τρίκαλα

Γράφτηκε από
Νέος ποδηλατόδρομος στα Τρίκαλα                                                             950x713

Στον κόμβο προς το πάρκο Αη Γιώργη πλησιάζει ο ποδηλατόδρομος στα νοτιοανατολικά των Τρικάλων. Οι σχετικές εργασίες, μετά την παύση λόγω πλημμυρών, συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς. Ηδη ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο τμήμα, από τις οδούς Εθνικής Αντίστασης, Ζέρβα και Κατσιμήδου προς το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο και από εκεί προς την οδό Σπετσών, πριν στρίψει στην οδό Σπετσοπούλας για να συνδεθεί μέσω της οδού Λέσβου, με την οδό Καρδίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι και ο σχεδιασμός στην οδό Καρδίτσης προβλέπει κατασκευή ποδηλατόδρομου, προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρες δίκτυο και στα νότια – νοτιοανατολικά των Τρικάλων. Ο συγκεκριμένος πάντως ποδηλατόδρομος, που ξεκινά πίσω από το Μουσείο Τσιτσάνη, ήδη χρησιμοποιείται στο παραποτάμιο τμήμα του και ο Ληθαίος ποταμός αποτελεί σημείο αναφοράς για ποδηλατοβόλτες.

Ο αντιδήμαρχος Εργων Γιώργος Καταβούτας, επισκεπτόμενος το έργο, τόνισε τη σημασία του “για ασφάλεια στις μετακινήσεις ειδικά μαθητών, αθλητών, ασκούμενων που μεταβαίνουν είτε στο σχολείο, είτε στο κλειστό γυμναστήριο είτε στο πάρκο Αη Γιώργη, ενώ και συνολικότερα αυξάνεται το μήκος των ποδηλατοδρόμων στην πόλη”.

Ως γνωστό, το έργο δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο στην κατασκευή του ποδηλατόδρομου, καθώς κατασκευάζονται παράλληλα και συνοδά έργα για φωτισμό,, προσβασιμότητα πεζοδρομίων και δη από ΑμεΑ, σήμανση και προειδοποίηση ειδικά στις διασταυρώσεις τοποθέτηση εμποδίων για απαγόρευση στάθμευσης, έργα για ασφάλεια κίνησης πεζών και ποδηλάτων, δημιουργία ζώνης προστασίας ποδηλάτων κ.α.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, έχει τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ», προϋπολογισμό 734.301,39€  και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, με ανάδοχο την κοινοπραξία «Α.ΤΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Π.ΣΓΟΥΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *