Νέος κύκλος σεμιναρίων φωτογραφίας Art Therapy με την Αγγελική Καστρινέλλη

Γράφτηκε από
Νέος κύκλος σεμιναρίων φωτογραφίας Art Therapy με την Αγγελική Καστρινέλλη Aggeliki Kastrinelli 950x713

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων για τη σεζόν 2023-2024 της Inner Vision Photography με την art therapist Αγγελική Καστρινέλλη ξεκινάει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Urbanzen Athenian, στο Κολωνάκι.

Πρώτο workshop: «Ποιος είδε το πραγματικό δάσος;»
• Πώς τα μοτίβα και οι αυτοπεριορισμοί μου διαμορφώνουν τη σημερινή μου πραγματικότητα;
• Πώς συνδιαλέγομαι με την πραγματικότητα των άλλων;
• Επιλέγω την πραγματικότητα που θέλω να βιώνω στη ζωή μου:
         – Ελευθερία στον τρόπο που σκέφτομαι και νιώθω
         – Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ενσυναίσθησής μου
         – Διεύρυνση της δημιουργικότητας και της ευρηματικότητάς μου

Σάββατο 21/10 ώρες 16.00-19.00 ή Κυριακή 22/10 ώρες 11.00-14.00 ή Δευτέρα 23/10 ώρες 18.00-21.00
Αριθμός ατόμων: έως 6 άτομα
Χώρος: Urbanzen Athenian / Coaching Hub (Καρνεάδου 23, 10675 Κολωνάκι, Αθήνα)
Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για τη διαθεσιμότητα των θέσεων, καλέστε στο 6979419494. 

Δείτε όλα τα workshops εδώ.

Λίγα λόγια για τα workshops από την Αγγελική Καστρινέλλη:

Κάνοντας έναν απολογισμό των workshops της Inner Vision Photography της προηγούμενης περιόδου, διαπίστωσα ότι τα ζητήματα που κυρίως αναδύθηκαν, τόσο στις ατομικές συνεδρίες όσο και στις ομάδες, αφορούσαν σε προκλήσεις, όπως:
• η αίσθηση της ματαιότητας και η αδράνεια στην οποία μπορεί να μας οδηγήσει,
• η δυσκολία μας να βγαίνουμε από τη ζώνη ασφάλειας και να ζούμε νέες εμπειρίες,
• οι ματαιώσεις των προσδοκιών μας και τα όσα τις ακολουθούν (το φλερτ με την κατάθλιψη, τα ψυχοσωματικά και τα αυτό-άνοσα νοσήματα),
• η κοινωνική επιτυχία και ο βομβαρδισμός που δεχόμαστε μέσα από τα social media,
• ο ρόλος του διαχωρισμού στη σύνδεση με τον εαυτό μας και τους άλλους,
• ο τρόπος του «είμαι» έναντι του «κάνω».
Οι προκλήσεις αυτές, που συναντάμε όταν αποφασίζουμε να αφήσουμε πίσω μας τη φωλιά και τα άλλοθι του ετεροπροσδιορισμού και να ακολουθήσουμε τη διαδρομή που ορίζει η αυθεντικότητά μας, γεννούν μέσα μας συναισθήματα και υπαρξιακές καταστάσεις, κοινά για όλους τους ανθρώπους, που θα χρειαστεί να διαχειριστούμε.
Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το μεγάλο μυστικό. Στον τρόπο που θα επιλέξουμε να κάνουμε αυτή τη διαχείριση. Αυτός ο τρόπος είναι που κρατά στα χέρια του το κλειδί της ευζωίας. Η παλέτα με όλη την γκάμα των χρωμάτων βρίσκεται μπροστά μας, κι εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε τα χρώματα που ταιριάζουν στο έργο τέχνης της δικής μας ζωής.
Στα workshops της περασμένης χρονιάς οι ασκήσεις της Art Therapy και τα εργαλεία του NLP μας προέτρεψαν σε κάποιες πιο βαθιές βουτιές, που ώθησαν τη σκέψη μας να κολυμπήσει σε νέα μονοπάτια βοηθώντας μας, έτσι, να χτίσουμε γέφυρες στις αντιθέσεις που τραμπαλίζουν τη ζωή μας.
Σε αυτά τα εργαλεία θα εστιάσουμε, φέτος, στα ανανεωμένα εργαστήρια της Inner Vision Photography, έχοντας την πίστη ότι συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πορεία μας από τον ετεροπροσδιορισμό στον αυτοπροσδιορισμό.
Στο νέο αυτό ταξίδι, η φωτογραφία θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της ως μέσο ανίχνευσης και εξόρυξης σημαντικών για μας πληροφοριών. Κι αυτό γιατί οι φωτογραφίες μας λειτουργούν σαν καθρέφτες που αντανακλούν το εν πολλοίς ασυνείδητο εσωτερικό μας τοπίο, φέρνοντάς το στην επιφάνεια της συνείδησης. Κι έτσι μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τα μοτίβα, τους αυτοπεριορισμούς και όλα όσα μας εμποδίζουν, όταν στοχεύουμε στην απελευθέρωση από τα προσωπικά και κοινωνικά πρέπει και τα θέλω των άλλων και επιδιώκουμε την κατάκτηση της προσωπικής μας ευημερίας.
Κι όπως κάθε μέσο έκφρασης που χρησιμοποιούμε, έτσι και η φωτογραφία δεν είναι παρά ένα πρόσχημα, μια αφορμή για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να συναντηθούμε με τους άλλους.

Μικρό βιογραφικό

Η Αγγελική Καστρινέλλη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Απείρανθο της Νάξου, όπου αγάπησε την τέχνη. Μετά το πτυχίο της από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, φοίτησε στο τμήμα σκηνοθεσίας της Σχολής Κινηματογράφου της Ευγενίας Χατζίκου. Ακολούθησαν οι σπουδές της στη φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και στον Φωτογραφικό Κύκλο, με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Από το 2016 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εικαστική Θεραπεία (Art Therapy). Μέχρι σήμερα έχει κάνει δέκα ατομικές φωτογραφικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρο και Χανιά, και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές. Δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε φωτογραφικά, λογοτεχνικά και μουσικά περιοδικά. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία, στα οποία συνδυάζει τη φωτογραφία με τον λόγο. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του σύγχρονου χορού (δι)ερευνώντας τις δυνατότητες σύμπραξης της φωτογραφίας με άλλες τέχνες. Το 2017 δημιούργησε τη μέθοδο Inner Vision Photography, την οποία και εφαρμόζει σε ατομικά και ομαδικά workshops σε όλη την Ελλάδα.

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *