Νέες σχολικές υποδομές στους Δήμους Μαρκοπούλου-Μεσογαίας και Κυθήρων

Γράφτηκε από
Νέες σχολικές υποδομές στους Δήμους Μαρκοπούλου-Μεσογαίας και Κυθήρων                                                                                                                                    950x633

Το «πράσινο» φως για την εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία νέων σχολικών υποδομών στο Πόρτο Ράφτη και στα Κύθηρα δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε..Η χρηματοδότηση των μελετών ξεπερνά τις 653.000 ευρώ και θα γίνει μέσω του ΠΕΠ «Αττική» 2014-2020.

 Οι  συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε., παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Μαρκοπούλου –Μεσογαίας Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη, του Κ. Στάθη προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων και εκπροσώπου του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη. Παρόντες ήταν επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) Τ. Κατσίπος, η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Μένη Βαμποράκη και υπηρεσιακά στελέχη.

 Ειδικότερα οι δύο συμβάσεις που υπεγράφησαν χρηματοδοτούνται από τον Άξονα Προτεραιότητας 11 του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.

  • Η πρώτη αφορά στην “Εκπόνηση μελετών, απαιτούμενες εγκρίσεις και έκδοση οικοδομικής άδειας για την προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κυθήρων”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης της μελέτης: 202.320,01 €.
  • Η δεύτερη στην «Εκπόνηση μελετών, απαιτούμενες εγκρίσεις και έκδοση οικοδομικής άδειας για το 2ο 9θεσιο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου: 451.235,02 €.

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚΤΥΠ Α.Ε. εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος με την σειρά του εξέφρασε τη σταθερή βούληση του για την προτεραιότητα δημιουργίας σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική. Επιπλέον αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ Α.Ε. κάνοντας λόγο για μία αρμονική συμπόρευση, η οποία έχει να επιδείξει πραγματικά αποτελέσματα. Ιδιαίτερη αναφορά και θερμές ευχαριστίες διατύπωσε και στον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Δρόση καθώς και σε όλα τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων.

 «Προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών για τους μαθητές, όχι μόνο ως ενίσχυση της δυναμικότητας του σχολικού κτηριακού αποθέματος, αλλά και ως επένδυση στις νέες γενιές, για ένα καλύτερο μέλλον. Τα παιδιά μας αξίζουν να έχουν ασφαλή και φιλόξενα σχολεία όπως οι συμμαθητές τους σε όλη τη Ε.Ε.. Νέα σχολεία σημαίνει ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών και επένδυση για το μέλλονΣυνεργαζόμαστε συνέχεια με τους Δήμους και τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., για τα παιδιά μας που αποτελούν την ελπίδα του τόπου μας. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την Προσχολική και συνεχίζοντας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014–2020, συνολικά  23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκ. € περίπου. Οι παραπάνω Πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο χρηματοδότησης ενεργειών ωρίμανσης μελετών από την ΚτΥπ Α.Ε., με στόχο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία δρομολόγησης αναπτυξιακών έργων στη νέα Π.Π. 2021 – 2027.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε επίσης ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 έχουν προβλεφθεί επιπλέον δράσεις για:

○          την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων,

○          τη βελτίωση προσβασιμότητας σε σχολικές υποδομές,

○          σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης.

 Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θ. Γιάνναρης ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη, τα στελέχη της Περιφέρειας και τους Δημάρχους για την εξαιρετική συνεργασία, επισημαίνοντας: «Σήμερα υπογράψαμε τις συμβάσεις εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη (9/θέσιο) και της προσθήκης αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κυθήρων, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Η υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος της κατασκευής πλήθους νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Αττικής – τον αγαπητό Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Καθήκον της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και μέγιστη προτεραιότητα είναι η συμβολή, με όλες της τις δυνάμεις, στην αναβάθμιση των υποδομών παιδείας και βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς όφελος της νέας γενιάς που είναι το μέλλον μας».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα αξιοποιούνται στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, τονίζοντας πως ιστορικά δεν έχει ξανά υλοποιηθεί παρόμοιας έκτασης πρόγραμμα σχολικών υποδομών και αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της συμβολής Περιφέρειας και της καλής συνεργασίας με την ΚτΥΠ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όσο και τα στελέχη της ΚΤΥΠ Α.Ε., ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε: «Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό θα απολαμβάνουν σύντομα ένα ολοκαίνουργιο και απόλυτα κατάλληλο 9θέσιο Δημοτικό Σχολείο, δυναμικότητας 225 μαθητών, κλείνοντας οριστικά μια ολόκληρη 20ετία, όπου ήταν αναγκασμένοι να λειτουργήσουν σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο, δεδομένης ακαταλληλότητας».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *