Μεσσηνία: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή Ι.Μ. Δημιόβης

Γράφτηκε από
Μεσσηνία: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή Ι.Μ. Δημιόβης

Σε σύντομο χρόνο, υλοποιήθηκε το έργο «Ολοκλήρωση ανάπλασης κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή Ι.Μ. Δημιόβης», προϋπολογισμού 72.917,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Οι εργασίες, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελαιοχωρίου Βαγγέλης Μάλαμας, αφορούσαν την ανάπλαση του λιθόστρωτου στο κύριο μονοπάτι πρόσβασης της Ιεράς Μονής Δήμιοβας.

Με την εν λόγω παρέμβαση, που αποτελούσε αίτημα της περιοχής και για την υλοποίησή της είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του μονοπατιού πέραν της πύλης του προαύλιου στην βορειοδυτική πλευρά της Μονής, έως την απόληξή του στο κεντρικό μονοπάτι έναντι των πηγών του Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονα, που συνδέει τους προαναφερόμενους χώρους με την υφιστάμενη κοινοτική οδό Ελαιοχωρίου – Δήμιοβας – Αράχωβας.

Υπενθυμίζεται ότι από την πύλη του προαύλιου στην βορειοδυτική πλευρά της Μονής έως τις πηγές του Αγ. Παντελεήμονα, πραγματοποιείται ετησίως η πορεία – διαδρομή λιτάνευσης της ιερής εικόνας της Μονής και λαμβάνει χώρα μετέπειτα θρησκευτική πανήγυρη στο συγκεκριμένο χώρο.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *