Μεσσηνία: Έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση των αποβλήτων σε ποτάμια και αρδευτικά κανάλια

Γράφτηκε από
Μεσσηνία: Έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση των αποβλήτων σε ποτάμια και αρδευτικά κανάλια                  3 950x540

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, κινεί ήδη διαδικασίες, ενώ διενεργεί και έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση των αποβλήτων -που φέρεται να είναι από ελαιοτριβεία και πυρηνελαιουργεία- τα οποία έχουν καταλήξει σε ποτάμια, αλλά και αρδευτικά κανάλια, στη Μεσσηνία.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφέροντας ότι η επιβάρυνση, το τελευταίο χρονικό διάστημα, των υδάτινων αποδεκτών σε περιοχές της Μεσσηνίας, αποτέλεσε αντικείμενο επιστολών διαμαρτυρίας που έφθασαν στην Περιφέρεια, από τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις.

“Ηδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ελέγχων και ερευνών ώστε να διακριβωθεί από πού έχουν προέλθει οι ρύποι και στη συνέχεια θα καταλογιστούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα στη Μεσσηνία, ενώ προκύπτουν επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *