Καλαμάτα: Επιτυχημένη η 10η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων Άρτος-Οίνος-Έλαιον

Γράφτηκε από
Καλαμάτα: Επιτυχημένη η 10η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων Άρτος-Οίνος-Έλαιον                                    1 950x565

Παρά τον άστατο καιρό, καθ’ όλη τη διάρκεια της 10ης Παρουσίασης Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος-Οίνος-Έλαιον», πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, επισκέφτηκε το προηγούμενο 4ήμερο το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα, γνωρίζοντας από κοντά τοπικές επιχειρήσεις και τα ποιοτικά αγροδιατροφικά τους προϊόντα, αλλά και συμμετέχοντας στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια. Πρόκειται για έναν θεσμό που μετεξελίσσεται σε Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών Προϊοντων & Γαστρονομιας, με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 24 Αυγούστου με μουσικό πρόγραμμα από το Kalamata Piano Trio (Πιάνο: Αμαλία Σαγώνα, Βιολί: Μιχάλης Κουντούρης, Βιολοντσέλο: Διονύσης Κοτταρίδης, Τραγούδι: Μαρία Μάρκοβα) στο χώρο της λίμνης, ενώ ακολούθησε παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης αρτοποιός» από το Θίασο Σκιών Δημητρακόπουλου, στο χώρο του πατινάζ.

Στις 25 Αυγούστου αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε, συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με τίτλο «Ένα τραγούδι για το καλοκαίρι».

Το επόμενο διήμερο 26-27 Αυγούστου, στο χώρο του πατινάζ, εξελίχθηκε δράση μαγειρικής με τίτλο «Μαγειρεύοντας ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές» και δράση με τίτλο «Η ελιά στη γαστρονομία της Πελοποννήσου», με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας». 

Μεγάλοι χορηγοί ήταν η Συκική και η Ένωση Μεσσηνίας, ενώ την Παρουσίαση υποστήριζαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας.

Καλαμάτα: Επιτυχημένη η 10η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων Άρτος-Οίνος-Έλαιον
Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *