Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου

Γράφτηκε από
Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου hands 545394 1280 950x633

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος συμβάλλοντας στην ενίσχυση της Ελληνικής Θεατρικής Δημιουργίας προσφέρει την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην προκριματική φάση καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την  4η Απριλίου 2022, στην οποία θα αναφέρουν και τον τόπο διαμονής τους, πραγματοποιώντας κατοχύρωση του μονολόγου τους στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Μονόλογος επί σκηνής), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
Μόνη υποχρέωση των ενδιαφερομένων για να συμμετάσχουν, αποτελεί η κατοχύρωση του μονολόγου τους στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Κόστος 20 + 24% Φ.Π.Α. 4,80 = 24,80 € τελικό πληρωτέο ποσό) στο site www.senariografoi.gr

Με την κατοχύρωση του μονολόγου, ο κάθε ενδιαφερόμενος εξασφαλίζει αυτομάτως τη συμμετοχή του στην προκριματική φάση του διαγωνισμού ενώπιον επιτροπής. Προκριματικοί θα λάβουν χώρα και στον Δήμο Λεβαδέων στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού της οδού Δωδεκανήσου υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων. Οι διακριθέντες σε κάθε τοπική προκριματική φάση θα προκριθούν στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Η πρόσκληση για συμμετοχή αφορά σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει από όλους τους δήμους του νομού  αλλά και από άλλους νομούς που δεν έχουν αποδεχθεί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει 6 τουλάχιστον μονολόγους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο. Ο πρώτος θα λάβει συμβολικό έπαθλο 500 €, ο δεύτερος 300 € και ο τρίτος 200 €. Μετάλλιο θα λάβουν επίσης η καλλίτερη ερμηνεία και το καλλίτερο κείμενο καθώς και έπαθλο 250 €. Οι βραβευμένοι μονόλογοι θα παρουσιασθούν επί σκηνής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, το επόμενο έτος. Θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι στον 4ο, 5ο και 6ο και συμβολικά έπαθλα.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *